Va multumesc pt ajutor. Chiar proprietarul mi-a spus ca nu a inregistrat contractul. Eu il intreb in fiecare luna si el zice ca se duce si ca sa n-am eu grija de asta apoi zice ca n-a avut timp. Voi incerca solutia de compromis, mai intai. Multumesc.
Buna ziua. Acum 5 luni am inchiriat o locuinta nemobilata, pt prima oara in viata mea. Cu proprietarul am facut un contract scris, de mana, in care se specifica ca eu am achitat, in avans, chiria pe 2 luni si ca voi locui acolo timp de 6 luni, cu posibilitate de prelungire. Proprietarul a spus ca va face contract la administratia financiara, ca va fi legal, dar nici pana acum nu a facut-o. Mai mult, dupa 2 luni mi-a spus ca eu nu am platit avans 2 luni din chirie ci, o luna avans + garantie. Desi ne intelesesem de la bun inceput la avans 2 luni, si a fost foarte clara discutia, el a tinut-o una si buna ca el vrea garantie, iar banii pe care i-am dat nu se pun ca avans 2 luni. Acum, dupa 5 luni, imi spune ca vrea sa plec ca el are pe cineva de la tara care trebuie sa vina aici. Conform contractului scris de mana eu ar trebui sa mai stau o luna. Stiu ca acel contract n-are nici o valoare. Nici pana acum el nu si-a declarat veniturile la administratia financiara. Nu as fi vrut sa ajung la asta, dar as dori sa il denunt pt. ca a profitat de faptul ca eu nu ma pricepeam. Eu am tinut casa in stare buna, cum am primit-o. Nu am stricat nimic. Cheltuielile de intretinere si lumina sunt platite la zi.