avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian H

Activitate Adrian H

Bună ziua!
Vă pot spune ce am făcut eu...
Pentru a obține o copie după hotărârea definitivă am plătit o taxă de timbru judiciar în valoare de 5 lei ,la ghișeul de la fisc cu menționarea dosarului de la judecătoria Turda, am primit dovada plății pe e-mail după care am trimis-o tot pe e-mail (toate actele le -am primit ,respectiv trimis online) la judecatoria Turda și am primit imediat o copie după sentința legalizată definitivă.
Luni trimit hotărârea definitivă la Poliția de autostradă Turda-Borș ,ei sunt cei care mi-au suspendat permisul in primă fază...am vorbit deja cu doamna polițistă de la birou și așteaptă să-i trimit cererea de înregistrare împreună cu hotărârea. Totodată mi-a explicat ce o sa se întâmple mai departe, suspendarea se va lua în calcul începând cu data sentinței definitive 90de zile +30 de zile ( 120 de zile in total) , permisul nu trebuie să-l predau iar suspendarea este doar pe teritoriul României iar dacă vreau să se scadă 30 de zile am posibilitatea sa dau un examen teoretic. Cam atât.
Mulțumesc încă odată pentru informațiile oferite .
Cu respect,
Adrian Horvat
Eu nu vreau să predau permisul, sancțiunea de suspendare este valabilă doar pe teritoriul României , dacă trebuie să-l trimit prin curierat înseamnă că nu voi mai putea conduce nici într-o altă țară înafară de România...
Mulțumesc mult pentru răspuns !
Acuma îmi este clară situația din punct de vedere legislativ. Azi am sunat la Poliția de la Autostrada A3. Turda-Borș și mi-au zis că ei au nevoie de hotărârea definitivă de la Judecatoria Turda ca să poată pune în aplicare suspendarea permisului auto, am vorbit și la Judecatoria Turda ,trebuie să plătesc taxa de timbru judiciar (5lei) ca să îmi elibereze o copie a hotărârii definitive.
Cei de la poliției au precizat că suspendarea va fi pe o perioadă de 90 de zile plus încă 30 de zile dacă nu predau permisul (exact cum mi-ați scris dumneavoastră). Undeva am citit ca există posibilitatea să nu se mai adauge cele 30 de zile dacă pot dovedi ca am rezidență în Austria și că am permis austriac, știți cumva dacă există această posibilitate de anulare a prelungirii cu 30 de zile?
Vă mulțumesc din suflet!

Buna ziua !

Ma numesc Horvat Albert-Adrian , si am nevoie de indrumare si de informatii privind situatia permisului meu de conducere.

Locuiesc in Austria de zece ani, detin permis de conducere categoria B obtinut in Romania si preschimbat in Austria deoarece urma sa expire data valabilitatii.(Permis austriac dar cu date romanesti).

Anul trecut pe data de 15.07.2021 am venit in Romania si am fost oprit pe autostrada Turda-Cluj de catre organele de politie din cauza depasirii limitei de viteza de 130km/h cu 67km/h, deci aveam vreo 197km/h...ca urmare permisul mi-a fost suspendat pe loc pentru 60 de zile.Avand permis austriac ofiterul a spus ca il voi putea obtine dupa ce platesc amenda si ca va trebui sa fac o declaratie la notar precum ca trebuie sa parasesc teritoriul Romaniei in 24h,pe baza acestui motiv imi vor inapoia permisul.

Altcineva m-a sfatuit ,ceea ce am si facut,sa platesc amenda , sa depun o plangere contraventionala la judecatoria din Turda care m-a ajutat sa-mi petrec restul concediului ramas si totodata redobandirea imediata a permisului de conducere nemai fiind nevoit sa parasesc teritoriul tarii in 24h .Am fost informat in avans precum ca in urma procesului care va urma, permisul meu va fi suspendat pe o perioada de 60 de zile pe teritoriul Romaniei iar daca nu ma voi prezenta sa depun permisul se va mai adauga inca 30 de zile, deci 90 de zile in total.

Procesul a avut loc la data de 16.11.2021 iar plangerea mea a fost respinsa si s-a luat o hotarare definitiva pentru ca nu am facut apel dupa primirea instiintarii , deci dupa 30 de zile ((nu am primit nimica),din acest motiv am sunat azi 08.03.2022 la judecatoria Turda sa aflu care e situatia...care mi-a confirmat ca decizia este definitiva si a ei mi-au trimis instiintare pe 25.12.2021 ca urmare hotararea este definitiva incepand cu data de 25.01.2022.

Sper ca m-am facut destul de inteles avand in vedere situatia mea....acuma sunt in Austria ,pentru ca aici traiesc impreuna cu familia mea ...intrebarea mea este : cum pot afla situatia permisului , cand este ,daca a fost sau cand va fi permisul suspendat ? Doresc sa vizitez dinnou Romania de aceea imi fac griji nu care cumva la vama adica pe teritoriul Romaniei sa am vreo surpriza neplacuta precum ca conduc masina cu permisul suspendat, caz penal...Cum pot afla ? Multumesc anticipat.