avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Activitate Ramona B.

Activitate Ramona B.

Bună ziua,
Acest tip de credit, family start, se poate accesa și cu venituri din străinătate? De exemplu în cazul nostru doar soțul lucrează, eu sunt cu copilul acasă și nu mai lucrez de mai bine de 1 an. Am vrea să achitam creditul prima casă luat pe numele meu pt că ar fi dobânda și rata mult mai mică decât în prezent. Mulțumesc
Bună ziua,

Am primit sentința de divorț când copilul meu avea 1 an, custodia este comună,are program de vizită însă nu îl interesează copilul. Părinții lui plătesc pensia alimentara doar pt a nu îl trage legea la răspundere încă o dată. Are deja 2 dosare penale, unul pt amenințări cu moartea, loviri, limbaj vulgar și altul pt abandon de familie (pt că nu a plătit pensia alimentara consecutiv 3 luni).
Nici unul dintre aceste dosare nu a fost finalizat.
L-am executat silit să-mi plătească dreptul copilului de când s-a născut și l-au platit părinții lui.
Ulterior m-am recăsătorit, acum aș vrea să plec din țară pt ca soțul meu lucrează în străinătate. Cum aș putea să îmi iau copilul legal și să mă pot muta in străinătate? Fostul soț nu vrea să renunțe la tutelă, dar nici să îmi semneze pt a putea pleca, doar pt că nu acceptă că mi-am refăcut viața și vrea doar să îmi facă viața imposibilă.
Avocata îmi spune că nu îl pot sili, gen să renunț eu la acele 2 dosare penale doar pt a îmi semna și să pot intra și ieși din țară oricând vreau fără a mai fi nevoie de vreo semnătură de la fostul soț.
Cum aș putea să fac acum sa îmi iau copilul de 2 ani și să mă mut in străinătate?
Mulțumesc