avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Activitate hd_carmen

Activitate hd_carmen

Multumesc, asta stiam si eu sa ma duc la somaj sa intreb, dar atunci pentru ce exista acest sait? Pentru a se afla lumea in treaba si a da raspunsuri care mai de care mai proaste?
Dumneavoastra raspundeti in cunostinta de cauza? Pentru ca si eu care sunt o novice stiu de legea somajului si de conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a beneficia de acest ajutor.
Atentie !!!!!
Daca am mostenit impreuna cu fratele meu o suprafata de 1.1 ha pamant care este dat in arenda si am certificat de mostenitor mai primesc somaj, deoarece firma face restructurari?
care lege se refera la acest lucru?
Multumesc
Discuție rata dobanzii
Va rog, vreau un raspuns de la un specialist in domeniul bancar deoarece sunt intr-o dilema. Am un contract de credit de nevoi personale fara garantie imobiliara la o banca si s-a modificat dobanda dupa cum se stie conform legii. Legea 288 permite clientului sa-si aleaga modalitatea de calcul a ratei dobanzii, si sunt nevoita sa fac o alegere astfel:
Citez:
a) mentinerea formulei de calcul a ratei dobanzii mentionata in Actul aditional de aliniere la prevederile OUG nr. 50/2010 (indiferent daca l-ati semnat sau nu);
b) revenirea la formula de calcul a ratei dobanzii aplicabila contractului de credit inainte de intrarea in vigoare a OUG nr. 50/2010.
Pentru a fi cat mai clari, va prezentam in tabelul de mai jos, pe diverse tipuri de credite, valorile folosite in calculul ratei dobanzii pentru cele 2 optiuni, valabile la data prezentei notificari:

a) Rata de referinta conform Actului aditional la care a fost adaugat procentul fix*
b) Rata de referinta interna conform contractului inainte de OUG
Tip produs :
Extra'Rol a) 2.94 b) 6
Tip produs :
Personal a)6.56 b) 7.75
Tip produs :
Credit Card a)6.26 b)6
*Procentul fix calculat ca urmare a conversiei formulei de calcul a dobanzii conform OUG 50/2010

Pentru a determina rata dobanzii, la valorile din tabel se adauga marja aferenta contractului dvs.
Altfel spus, intrucat contractul de credit a fost incheiat inainte de intrarea in vigoare a OUG 50 (21.06.2010) trebuie sa aleg o varianta avantajoasa pentru mine."
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez.
Multumesc, astept raspunsuri de la profesionisti deoarece va depinde rata dobanzii pe urmatorii ani care nu sunt putini.
as vrea un raspuns urgent si autorizat

as vrea un raspuns autorizat in legatura cu termenul de declarare al persoanelor la asociatie
mentionez ca plata se face in functie de nr de persoane la apa canal gunoi curent etc
pana la data de 20 august au locuit doar parintii mei in apartament si eu m-am mutat cu ei oficial din 1 septembrie deoarece am locuit in alta parte si am platit asociatia pana la data de 1 septembrie in alt oras
la adresa parintilor mei ne-am trezit ca pe luna august au fost trecute 3 persoane in loc de doua
nu e corect
de aceea intreb cat este termenul legal de declarare la asociatie in cazul in care o persoana vine sa locuiasca pe perioada determinata intr-un apartament?
nu e corect
multumesc