avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Activitate GabrielAtanasescu

Activitate GabrielAtanasescu

Vă mulțumesc foarte mult!

gi-jane2 a scris:

Scrieti-i sa va dea un judecata. Va trebui sa dovedeasca ca scaunul arata intr-un fel si acum arata in altul din cauza dvs.

De distrugere nu poate fi vb.

Bună ziua!
Am nevoie de un sfat într-o problemă delicată. Acum câțiva ani, am închiriat un apartament. Nu a fost nicio formă de contract, nici măcar "de mână". S-a plătit lunar chiria, desigur, fără vreun fel de chitanță, a fost plata "la negru". Însă, între timp, după ani, a apărut uzura unor obiecte (spre exemplu, tapițeria scaunului a început să se cojească, un geam a început să aibă probleme la o balama, defecte de acest fel, ce apar cu trecerea anilor). Acum m-am mutat, însă proprietarii sunt extrem de agresivi și amenință cu autoritățile, somându-mă să plătesc o sumă uriașă pentru "reparația stricăciunilor". Menționez că am refuzat să schimb geamul sau scaunul cât am locuit acolo, pentru că orice stricăciune apărută, că era vorba de un bec sau de un perete întreg, dorea să suport integral cheltuiala, fără a-mi scădea din chirie. Altfel spus, ar fi dorit să schimb geamul termopan pe cheltuiala mea, fără a-mi scădea din chirie. Desigur, o baterie, un duș, becuri, am tot schimbat. Însă obiectele ce depășeau costul chiriei (cum ar fi o greșeală de proiecare a căzii, ce implica o recimentuire), nu am dorit să le schimb, pentru că aș fi plătit un lucru de nou, peste costul și implica să plătesc și chirie simultan.
Acum mă amenință cu autoritățile și pretinde diverse sume pentru acele daune survenite de la uzură, spunând că mă reclamă pentru distrugere.
Există o bază legală în care să fiu obligat să plătesc toate aceste lucruri? Susține că are ca dovadă că am locuit acolo vecinii, mesajele în care solicita chiria sau filmări de pe camerele din parcare că eu locuiam în acel imobil.
Pot fi trans la răspundere în lipsa unui contract de închiriere? Totodată, pot fi acuzat de aceste lucruri? Menționez că suma de bani solicitată nu este justificată și nu se oferă chitanță, este doar un "am estimat pagube de atât, dă banii sau te reclam".
Mulțumesc!