avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Activitate Simulteanu

Activitate Simulteanu

Va mulțumesc dl avocat.
Deci sa înțeleg ca cei 1400 mp care nu au treaba cu succesiunea și pe care sunt doar eu și fratele meu se poate face dezmembrare și sa avem un CF doar ptr acești 1400 mp sau nu se poate face fără a se face succesiunea ptr ceilalți 700 mp?! Fac o precizare, pe CF apare.si scoatere din indiviziune...

Dorin Voicilas a scris:

Pentru un CF separat este obligatorie dezmembrarea terenului. Pentru dezmembrare este nevoie de înștiințarea tuturor coproprietarilor terenului pentru că se identifică prin acord cei 1400 mp, se vor face măsurători, se întocmește documentația cadastrală etc. Întrucât o parte din teren aparține defunctei mame, singura variantă este dezbaterea succesiunii. Acesta este primul pas, fără de care nu puteți vinde nimic. Și încă ceva: nu există noțiunea potrivit căreia nu se poate dezbate succesiunea pentru că nu se prezintă un succesor! Masa succesorală poate fi împărțită, în cazul dvs,, numai în fața unei instanțe de judecată.

Bună ziua
Am.si eu o întrebare. Am un teren intr-o localitate lângă Timișoara în suprafață de 2100 mp. Este împărțit astfel, 1400 mp aparțin mie și fratelui meu și 700 mp sunt de drept ai mamei mele care însă a decedat cam cu 12 ani în urma. Din păcate nu am făcut succesiunea atunci și la masa.succesorala ar trebui sa fie fratele meu, eu și sora mea. Pe CF apare exact asa cum am specificat mai sus. Întrebarea mea este următoarea... presupunând ca nu pot face succesiunea deoarece unul.din succesori nu se vor prezenta eu pot sa vând doar cei 1400 mp ai mei și ai fratelui meu noi fiind prezenți și.de acord? Cum.se poate face în asa fel încât ptr cei 1400 mp.sa existe un CF separat, dezmembrare sau ce trebuie făcut?!
Multumesc