avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Activitate eduard56463

Activitate eduard56463

În acest an sunt scutit de efort fizic, dar abia acum am obținut adeverinta si pana acum nu am fost la orele profesorului de sport, ce pot sa ii zic ca de ce nu am fost?
Si mai am o intrebare, pe net scrie ca,, Pentru elevii scutiţi medical, profesorul de educaţie fizică şi sport va consemna în catalog, la rubrica respectivă, "scutit medical în semestrul. " sau "scutit medical în anul şcolar. ", specificând totodată documentul medical, numărul şi data eliberării acestuia,,, CE VREA SA SE SPUNĂ PRIN NUMARUL? SI DOCUMENTUL MEDICAL? Scutirea MEDICALA nu are numar

Buna seara, am o mica problema, eu mi-am comandat un card omv , la începutul luni eu pun o suma de bani pe card ( plata in avans) pretul a cat crezi ca o sa platesti luna aceea, iar la finalul luni omv iti face o factura , eu cum înregistrez aceasta in contabilitate ? Eu fac o plata dar ei imi fac factura dupa 1 luna de la plata , si nu imi fac nici factura proforma, o înregistrez normal chiar daca nu este facuta la timpul plății? As păstra ca dovada platii bonurile, dar ele nu sunt fiscale, sunt doar niste bonuri ca o Înștiințare de plata cat ai platit
Menționez ca e vorba de un pfa


george-neagu a scris:

Dacă ați făcut plata prin contul bancar al pfa, înregistrați doar extrasul, nu bonurile.


Pai da, eu fac plata in avans iar factura o primesc la finalul lunii , înregistrez si bonurile si factura si extrasul de cont?


george-neagu a scris:

Ca pfa veți inregistra in registrul jurnal de încasări si plati doar plata în baza bonurilor fiscale și la data de pe ele.


Si numai pun si extrasul de cont? Ca sa dovedesc plata ?
Buna seara, am o mica problema, eu mi-am comandat un card omv , la începutul luni eu pun o suma de bani pe card ( plata in avans) pretul a cat crezi ca o sa platesti luna aceea, iar la finalul luni omv iti face o factura , eu cum înregistrez aceasta in contabilitate ? Eu fac o plata dar ei imi fac factura dupa 1 luna de la plata , si nu imi fac nici factura proforma, o înregistrez normal chiar daca nu este facuta la timpul plății?
Si ca dovada plății păstrez bonurile fiscale? Chiar daca am factura cu o suma si bonurile cu alta suma? Este vorba despre un pfa
Salut, eu anul acesta mi-am cumparat un camion, cap tractor + semiremorca , si întrebarea mea este, am nevoie de o firma in domeniul transporturilor de marfa ? Si am nevoie de atestat de manager ? Sau am nevoie de licența? Nu duc marfa către alți clienți , imi aduc marfa pt magazinul meu aliemntar, o cumpar din tara , deci?
Salut, daca dau atestatul de marfa cpi dupa ce am luat categorie c, ce e de facut dupa ce iei categoria c+e sau CE? Ca nu cred ca mai poti da inca o data atestatul , oare trebuie sa ceri din nou un atestat ? Fara sa dai examen?
DACA AM LUAT UN LAPTOP PT PFA TREBUIE SA ÎNTOCMESC NIR SI BON DE CONSUM ?
Se poate radia pfa-ul in timp ce este suspendat pt 3 ani?
Ce se cere la anaf in caz de control pt un pfa? Sunt suficiente următoarele:
registru de încasări si plati printat
documentele arhivate
declarații
registru inventar si ref
si contractele de prestării servicii
ar fii suficient?