Institutia e de stat, infintata de catre CJ, salariile sunt platite de catre CJ, doar ca gestionarea institutiei se face de catre directorul de la institutie si raspunde la CJ. Avand in considerare legislatia actuala, intrebarea este daca mai are voie sa lucreze dupa ce a implinit varsta de 70 de ani in continuare la aceasi institutie, unde are incheiat contract pe perioada nedeterminata, atata timp cat el inca este apt din punct de vedere medical. Consiliul Judetean nu face angajari in numele altor institutii care sunt sub tutela sa, cu exceptia directorilor. In cazul lui, directorul institutiei, nu vrea sa il mai pastreze, deoarece spune ca legea nu i mai da voie sa continuie. Eu am ales cazul lui ca exemplu, dar intrebarea e valabila pentru orice persoana care implineste varsta de 70 de ani , mai ales daca s-ar afla in situatia lui, cu pensionare la 65 de ani, inainte de 1 ianuarie 2024, si inca doreste sa mai lucreze la stat.
Imi cer scuze , dar nu vreau sa dau numele institutiei sau Consiliului Judetean, nu vreau sa fac rau in vreaun fel sau altul acestora.
Institutia X, este o institutie de paza din cadrul Consiliului Judetean si in ultima perioada institutiile de paza din cadrul Consiliilor Judetene din tara, sunt puse putin sub lupa ca sa zic asa, in conditiile actuale. Oricum , cum spuneam, intrebarea intra la general , acesta a fost doar exemplu, persoana respectiva mi-a cerut sa intreb, mai ales ca eu nu sunt de specialitate, doar, citesc legea si incerc sa interpretez pe cat de bine pot.
Nu are relevanta institutia, Indiferent ca apartine de CJ , de Primarie , Apele Romane, ca exemplu, sau alta institutie de stat, este vorba de continuarea posibilitatii de a mai putea lucra in continuare la stat. Dar daca tot intrebati, Institutia e de stat, infintata de catre CJ, salariile sunt platite de catre CJ, doar ca gestionarea institutiei se face de catre directorul de la institutie, dar raspunde la CJ. Un consilier din cadrul CJ, are mai multe institutii de stat care ii sunt in subordine , exemplu DGASPC. Dar avand in considerare legislatia actuala, intrebarea era daca mai are voie sa lucreze dupa ce a implinit varsta de 70 de ani in continuare la aceasi institutie, unde are incheiat contract pe perioada nedeterminata, cu institutia care apartine de CJ, nu direct cu CJ. atata timp cat el inca este apt din punct de vedere medical. Consiliul Judetean nu face angajari in numele altor institutii care sunt sub tutela sa, cu exceptia directorilor. In cazul lui, directorul institutiei, nu vrea sa il mai pastreze, deoarece spune ca legea nu i mai da voie sa continuie. Eu am ales cazul lui ca exemplu, dar intrebarea e valabila pentru orice persoana care implineste varsta de 70 de ani , mai ales daca s-ar afla in situatia lui, cu pensionare la 65 de ani, inainte de 1 ianuarie 2024, si inca doreste sa mai lucreze la stat.
Imi cer scuze , dar nu vreau sa dau numele institutiei sau Consiliului Judetean, nu vreau sa fac rau in vreaun fel sau altul acestora.
In final , institutia X este o institutie de paza care apartine Consiliului Judetean ,aceasta fiind infintata de catre acestia.
Dar totuși nu trebuie să existe o bază legală , chiar așa ca vrea directorul trebuie să plece? Atâta timp cat e încă apt , ar putea rămâne , doar dacă nu are ceva directorul cu el. Din câte am înțeles nu ar fi primul din pacate “pe care are boala ca să mă exprim așa mai neortodox “ :( . Acum poate nici el nu mi-a dat toate detaliile, și atunci cer sfaturi de la experți
Da. dar intrebarea era alta. nu are importanta ca este sau nu este pe organigrama la CJ, e vorba de a putea continua lucrul la institutie de stat. intrebarea era daca poate sa mai lucreze dupa ce implineste 70 de ani, el a iesit la pensie la 65 de ani, in 2020, si la 1 februarie 2022 s-a angajat cu contract pe perioada nedeterminata. acum in septembrie face 70 , iar directorul de acolo nu mai vrea sa il mai tina., pe motiv ca are 70 de ani. Am citit legislatia, si din cate am vazut nu este scris niciunde ca nu ar mai putea lucra, doar in cazul in care medicul de medicina muncii il considera inapt. Eu nu sunt de specialitate jurist sau avocat, si de acea am nevoie de ajutor.
Scuze , m-am exprimat gresit. Da este serviciu de paza , infintat prin hotarare de catre consiliul judetean
Da , este la institutie publica. firma de paza iar dansul este agent de paza
Da , este angajatul institutiei, este institutie ce apartine consiliului judetean
Da , este la institutie publica. firma de paza iar dansul este agent de paza
Continuare munca dupa implinirea varstei de 70 ani
Persoana pentru care intreb, a iesit la pensie la varsta legala de 65 de ani in septembrie 2020, iar in februarie 2022 s-a angajat cu contract pe perioada nedeterminata. Acum face 70 de ani, dar ar vrea sa continue sa lucreze la aceasi institutie. Personal din ceea ce am citit nu am gasit in lege sa fie interzis sa poata continua, doar daca i se da de la medicina muncii ca nu mai este apt. Ar fi undeva in lege alt motiv pentru care nu ar avea voie?
Va multumec
Cel mai probabil , da, va recomand sa intrati si sa anulati contul sau sa le scrieti pe e-mail ca doriti inchiderea contului, poate asa nu va vor mai cere bani