Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Buna ziua, potrivit art. 153 din Codul Muncii:
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Aveti dreptul, dar acesta este acordat in baza regulamnetul intern sau al ccm aplicabil..verificati aceste documente.
Si a adus noului angajator adeverinta cu stagiu de cotizare de la celelalte locuri de munca?
Daca da, atunci mai discutati odata cu angajatorul, aratati si ce am bold-uit eu mai sus si, daca tot spune ca nu plateste, faceti plangere la Casa de sanatate..
Si a adus noului angajator adeverinta cu stagiu de cotizare de la celelalte locuri de munca?
Daca da, atunci mai discutati odata cu angajatorul, aratati si ce am bold-uit eu mai sus si, daca tot spune ca nu plateste, faceti plangere la Casa de sanatate..
Poate angajatorul are dreptate...
In ce luni din anul 2023 a lucrat doamna?
In 2022 a lucrat undeva? Daca da, in ce luni?
Ce ocupatie a avut cat nu a lucrat?
Are 6 luni lucrate in perioada Octombrie 2022-Septembrie 2023?
Stagiul minim de asigurare pentru acordarea indemnizaţiilor prevăzute de OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare, este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
Contractul colectiv de muncă nu se încheie între angajator si dvs ..poate va referiti la contractul individual de muncă ... daca acest drept este stipulat in c.i.m., atunci refuzul de a va aferi acele zile poate fi sesizat ITM-ului.
Aveti clauza de neconcurenta trecuta in contractul de munca?