avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate AntonioHart

Activitate AntonioHart

Bună ziua tuturor,

Pe 02.02 am fost oprit de politia rutiera pentru ca nu acordam prioritate pietonului. Am semnat și primit pe loc procesul-verbal. Am fost sancționat cu amendă de 870 lei și suspendarea dreptului de a conduce 60 de zile și reținerea permisului de conducere.

La data de 06.02 am depus contestatie la judecatoria pentru a solicita anularea sanctiunii.

In martie am dat testul de reducere a duratei de suspendare si mi s-a trimis o dispozitia de la politia rutiera care sa ma anunte ca suspendarea se reduce de la 60 la 40 de zile.

În aprilie, după cele 40 de zile de suspendare, m-am dus să-mi iau permisul de conducere de la poliție.

la data de 04.07 am primit hotărârea de la judecatoria că mi-a fost respinsă cererea.

Săptămâna trecută (septembrie), am fost la poliția rutieră pentru a solicita un cazier rutier pentru atestat și azi când mă întorc să iau cazierul rutier, ofițerul mi-a spus că pentru că am dat contestatie la judecatoria, acum majorează perioada de suspendare de la 60 de zile la 90 de zile (maximul prevazut de lege) si suspendarea a inceput din ziua in care au primit hotărârea de la judecatoria (08.09). Si mi-au retinut permisul de conducere si mi-au dat o dovada scrisa ca imi este suspendat dreptul de a conduce din 08.09 - 07.12.

Vreau să vă întreb:

1. Scopul meu de a face contestație în judecatoria a fost să încerc să salvez amenda. După ce am depus contestație la judecatoria, n-am solicitat poliției rutiere suspendarea suspendării și nu am solicitat recuperarea permisului de conducere. Pentru mine simt ca sunt pedepsit de doua ori, in martie-aprilie, nu aveam permisul de conducere si nu am condus dar acum trebuie sa stau din nou pe jos 3 luni.

Are dreptate politia ca dupa ce am depus contestație la judecatoria mi-a fost recuperat automat dreptul de a conduce chiar daca nu am solicitat expres politiei sa faca acest lucru?

2. Procesul verbal pe care l-am semnat si primit pe loc in data de 02.02, este scris sanctiunile pentru mine sunt cu suspendare de 60 de zile. Este legal ca poliția să majorează sancțiunea după ce nu am reușit să anulez procesul-verbal?
Am cumpărat un apartament nou (încă în construcție), am plătit integral și am semnat un antecontract în februarie anul trecut. Luna aceasta ma voi casatori cu iubita mea in strainatate (non-UE). Amandoi nu suntem cetateni romani. După cum știu, nu putem transcrie căsătoria noastră în serviciul de stare civilă din România, deoarece niciunul dintre noi nu este cetățean român.(corecta da?)

Întrebările mele sunt:
1. când voi semna contractul final de vânzare-cumpărare la sfârșitul anului (după ce m-am căsătorit în străinătate), trebuie să declar la notariat că sunt căsătorit sau necăsătorit?

2. in acest caz, am platit integral apartamentul inainte de a ma casatori dar apartamentul este dobandit (contract final) dupa casatorie, cum va fi impartit daca divortam in viitor? va fi considerată proprietate comună sau proprietate proprie dobândită înainte de căsătorie?

Mulțumesc foarte mult.
DIGI (RCS-RDS) a refuzat să-mi trimită facturi pe hârtie

Când am semnat abonamentul, am bifat pentru a primi facturi electronice. Dar in septembrie anul trecut am trimis o cerere de anulare a facturii electronice si de a-mi trimite factura pe hartie. M-au sunat a doua zi si au incercat tot ce este posibil pentru a ma convinge sa folosesc factura electronica. Oricum am insistat si au convenit ca de luna viitoare imi vor trimite factura pe hartie. Dupa 4 zile am primit un email de la ei in care se spunea ca a fost modificata modalitatea de facturare si de luna viitoare factura va fi trimisa prin posta.

Pana acum, dupa 7 luni, nu am primit nimic de la ei prin posta.

De asemenea, am trimis cerere din nou în noiembrie și martie 2023.
În noiembrie, m-au sunat din nou și mi-au spus că au trimis facturile prin poștă și ar fi trebuit să le primesc și mi-au spus că problema este la posta, nu la ei.
În martie, pur și simplu nu au răspuns.

Din cate am experimentat cu posta romana, nu cred ca problema este la posta. Toate scrisorile ajung întotdeauna fără probleme. Până acum, Digi ar fi trebuit să-mi trimită 6-7 facturi prin poștă, nu e posibil ca toate să se piardă la poșta.

Cred că așa evită să trimită factura prin poștă: pur și simplu nu o trimite, clienții oricum vor descărca factura online sau vor plăti la magazin.

Intrebarile mele:
1. Există vreo lege pe care să o pot folosi pentru a le cere să-mi trimită factura pe hârtie prin posta?
2. De acum înainte nu voi plăti abonamentul dacă nu primesc factura pe hârtie. Și cu siguranță îmi vor suspenda telefonul și internetul. Vreau să știu ce lege pot folosi pentru a depune plângere la ANPC sau instanța de judecată pentru a renunța la taxa de abonament pe care nu am plătit-o când nu primesc facturi.

Știu că unii ar putea spune că facturile electronice sunt mai bune pentru mediu, dar eu le prefer pe cele fizice.

Vă mulțumesc foarte mult anticipat.