Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate paulalex02

Răspuns la discuția DATORIE CATRE STAT
Se justifica, va spun eu, avand in vedere ca mi s-a pus poprire pe tot contul, inclusiv pe pensia alimentara si am suma respectiva blocata pe cont.
Buna ziua!
In urma cu ceva timp, am renuntat la o academie militara, din cauza diferentelor care se faceau intre militarii cu pile si cei fara pile si din cauza umilintelor la care eram supus. Acum mi s-a pus poprire pe contul meu bancar cum ca datorez statului o suma destul de maricica pentru acel an in care am figurat student la academia militara. Intrebarea mea este urmatoarea: daca eu studiez in continuare la o universitate civila si mi se plateste pensie alimentara, de catre unul din parintii mei, este normal sa mi se blocheze contul bancar si sa mi se ia pensia alimentara? Eu din ce mai traiesc? Stau de unul singur in chirie la oras ca sa pot merge la facultate si tot ceea ce am ca sa traiesc, este pensia alimentara. Pot sa dau in judecata ANAF-ul ca sa mi se diminueze suma datorata statului, sau sa mi se prescrie datoria catre stat, invocand faptul ca, tanar fiind, nu lucrez, studiez si nu am niciun venit din care sa platesc datoria catre stat? Plus de asta traiesc in chirie si abia ma pot intretine. Statul nu-mi poate lua dreptul de a trai doar ca datorez o suma de banii ca am renuntat la o academie militara unde doar smecherii cu pile aveau viata buna! Nu?!
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri!
O zi frumoasa va doresc!