Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Alexandra202320 a scris:
Am fost și am făcut și cerere de rectificare a ordonanței la prim procuror dar acesta mi a trecut doar o noua calitate (cea de victimă), celălalt șofer nu a fost trecut.
Puteți încerca să solicitați repararea pagubei și acordarea de daune, pe calea acțiunii în pretenții ( dosar civil ).
Să aveți în vedere și perioada de timp cât a stat dosarul în lucru la Parchet, avand în vedere că după 3 ani de zile, calculați de la momentul soluționării cauzei penale, se prescrie și dreptul de a mai solicita repararea prejudiciului și acordarea de daune, pe calea acțiunii civile.
Altfel, dacă în cauză, victima nu a beneficiat de mai mult de 90 zile îngrijiri medicale, conform certificatului medico legal , fapta nu reprezintă infracțiune. Din această perspectivă nici nu prea mai contează ce s-a întâmplat în dosarul penal, ceea ce contează este perioada de timp cat a durat ancheta, pentru că în funcție de aceasta perioadă și perioada scursă de la momentul finalizării anchetei, se calculează termenul de prescripție.
Puteți face plângere penală acestui inspector de poliție( fals în declarații)
Să înțeleg că aveți filmarea de pe autospecială?
Dacă da,expertul judiciar vă poate susține în instanță. Doamna care a fost în taxi vă poate susține pe post de martor?
În instanță această poate preciza că acea ordonanța emisă de inspectorul de poliție este un fals.
Mergeți la parchet cu un avocat și faceți plângere penală acestui polițist.
Înainte să începeți acest proces (dacă doriți să câștigați) trebuie să vă bazați pe martori,,probe o bază materială și un avocat foarte bun.
Faceți multe copii din dosar ( o să aveți nevoie)
NU DATI ORDONANTA EMISĂ DE INSPECTORUL DE POLITIE (o păstrați probă proces).
Nu are calitate de magistrat (este un milițian) care foarte posibil cunoaște avocati,procurori și doar atât.
Dacă aveți probe împotriva lui puteți câștiga fără probleme.