avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate Vali P.

Activitate Vali P.

Nu e o presupunere, fratele meu stie cand s-a comunicat hotararea catre politie si are si dovada cu data cand a fost trimisa prin posta electronica si deschisa de catre politie. Intr-adevar s-a depasit termenul de 15 zile.
Multumesc pentru raspuns. Mai trebuie ca el sa mai ataseze toate documentele doveditoare de la primul proces sau va fi suficient sa invoce tardivitatea in intampinare fara sa ma ataseze alte documente? Mai trebuie copii dupa buletin sau dupa hotararea de la primul proces? Se poate trimite pe mail intampinarea?
Unul din fratii mei a castigat un proces. Inspectoratul de politie a facut recurs dar a depasit termenul legal in care trebuia depus. Fratele meu a primit apelul prin posta si i se cere sa faca intampinare in 15 zile dar daca apelul politiei a fost facut tarziu, se poate invoca exceptia de tardivitate iar procesul sa se incheie sau trebuie obligatoriu ca el sa faca intampinare cu toate documentele doveditoare atasate si sa invoce si exceptia de tardivitate?
Instalarea unui vizor pentru usa cu camera video este legala, si daca da, trebuie neaparat facuta de o firma specializata sau se poate instala usor si de catre noi?
In ce conditii se accepta ca un minor sa abandoneze scoala in timpul liceului, fara a fi vorba de probleme de sanatate sau in familie?
Daca un dosar a ajuns la stadiul "in pronuntare" insa la ultima infatisare, judecatorul nu a solicitat concluzii scrise ambelor parti, mai este nevoie sa se depuna acele concluzii din oficiu sau nu?
Daca o fisa de interventie a unei patrule de politie a fost intocmita cu o zi mai tarziu decat evenimentul la care a fost solicitata, mai este sau nu legala sau valabila in fata instantei?
Eu m-am referit la cat se cere de obicei. Nu s-a incheiat inca nici un contract, ma intereseaza cam care e procentul care se obisnuieste.

POPA GHEORGHE a scris:

Conform intelegerii intre partile semnatare ale contractului de asistenta juridica incheiat.

Cam care ar fi procentul pe care un avocat l-ar putea cere din suma totala acordata ca daune morale unui petent in urma unui proces civil?
Daca IPJ a fost decazut din dreptul de a mai depune inscrisuri sau a pune concluzii din cauza tardivitatii depunerii intampinarii la chemarea in judecata, le mai pot solicita inscrisuri lipsa de la dosar? Adica IPJ a depus o serie de inscrisuri inainte de prima infatisare insa cateva au fost omise, intentionat sau nu, iar acestea sunt considerate relevante cauzei.