Buna seara!
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Pana in momentul "semnarii" contractului, sunt niste pasi. La unul din acei pasi am selectat suma de 9000 lei (fara a exista o explicatie de ce anume esti obligat pentru a selecta o suma). Contractul il semnezi electronic, apoi acestia revin catre tine cu raspuns, daca a fost aprobat sau nu creditul respectiv.
Dupa cum spuneam am aflat acest lucru abia anul trecut. Sunt constienta ca ar fi trebuit sa ma ocup atunci, dar tinand cont de problemele de sanatate pe care le-am avut (si pe care le am), apoi au intervenit alte probleme personale (membrii ai familiei cu probleme de sanatate) care imi solicitau timpul, nu am reusit.
Dupa cum spuneam, din Octombrie 2023 nu am reusit sa imi gasesc un job; fara sustinere din partea nimanui...
Imi doresc sa iau legatura cu un avocat, pentru a rezolva aceasta situatie, dar ma gandeam ca poate concluzia acestuia va fi "returnati banii".
Nu as avea nici o problema in acest sens, au pus sechestru pe masina, merg si le-o dau de bunavoie; dar nu sunt indreptatiti.
Imi momentul plasarii comenzii imi apare ca rata lunara suma de 300-350 lei, dupa acceptarea creditului, rata lunara: 560lei.
Buna ziua!
In anul 2023 am achizitionat un produs prin rate Credex. Cererea a fost completata online, in pasii respectivi, ajungi la punctul in care apare un cursor pentru a selecta suma creditului pe care il doresti, fara a exista o explicatie de ce. Am selectat suma 9000 lei crezand ca merge pe vechiul mod Flanco (ti se ofera un card de "cumparaturi", la finalul achitarii creditului, diferenta de 3000 lei o poti folosi pentru viitoare cumparaturi). Anul trecut voiam sa achizitionez niste electircasnice, asa ca i-am sunat si mi s-a spus ca nu e posibil asa ceva, sa "citesc contractul". Ce om intreg la minte isi achizitioneaza un produs, (de exemplu) la pretul de 1000 lei si se gandeste, nuu..eu vreau sa achit 5000 lei? Auzind ca va trebui sa le platesc 3000 lei degeaba, nu am mai achitat. Din octombrie 2023 am ramas fara job (pana in prezent), dar am achitat pana in februarie 2024. Fiecare operator care ma suna, era foarte recalcitrant si toti imi spuneau sa "citesc contractul". Mi s-au pus popriri pe conturi mai vechi (desi nu le folosesc) si de curand am primit o informare de la biroul executor, precum ca mi s-a pus sechestru pe masina si sa ma prezint la biroul lor cu actele masinii.
Sunt constienta ca acestia sunt acoperiti de acel contract (chiar daca nu are semnatura mea fizic, iar solicitarea de credit se putea face de catre oricine).
In toata aceasta situatie, credeti ca as avea castig de cauza in instanta, sau pot contesta acest fapt conform codului de procedura civila, prin care care interzice sechestrul asupra bunurilor mobile?
Nu. A fost semnat in Lituania.
In tara ne-au prezentat oferta si au facut sa para totul minunat. Pana si bonusul de performanta au specificat ca este 300/400€, dar au omis partea cu "impozabil".
Buna ziua!
As dori sa stiu daca am baza legala pentru a putea da in judecata compania pentru care lucrez.
In urma cu un an de zile m-am angajat la compania X, cu sediul Bucuresti. Fiind multinationala si cu sedii in mai multe tari din Europa, in luna Martie (a.c.) s-au facut recrutari pentru sediul din Lituania. Conferinta a avut loc pe Teams, aici s-a facut prezentarea si ofertarea. Cand am ajuns in Lituania a urmat o intreaga serie de peripetii. Trebuia sa avem apartament pregatit si nu am avut (am stat la hotel aproape o saptamana), apoi ne-au mutat in apartament unde nu era caldura si era foarte frig, cand ne-am plans de acest aspect ni s-a spus: vine vara (in conditiile in care "vara" a venit abia in luna Iulie si ne inveleam cu cate 2 pilote pana in luna Mai); semnarea contractului in care era stipulata o clauza, parafrazez: minim 2 ani de munca sau in caz contrar va trebui sa ii despagubesc (cazari, bilete de avion etc). In acel moment eu si inca o colega nu am vrut sa semnam contractul, dar nici alta optiune nu vedeam la momentul respectiv. Cand am plecat din Romania, tot magementul a zis ca ma asteapta sa ma intorc in aceeasi companie, acum aflu cu stupoare ca nu ma pot intoarce. Le-am specificat de la bun inceput ca voi sta pana in luna Octombrie fiindca incep facultatea si primesc raspuns ca nu am voie sa ma intorc in compania din Romania (trebuie sa stau minim 1 an in compania din Lituania). Repet, compania este aceeasi cu mai multe sedii in Europa. Am solicitat transfer si mi s-a spus ca nu se poate. Este aceeasi companie, dar nu se poate pleca prin transfer, este aceeasi companie, dar nu poti pleca dintr-un sediu al unei tari sa te intorci in cealalta. Totul este absurd!! Plus alte probleme medicale intampinate de-a lungul timpului. S-au deschis pozitii de trainer si management pentru care am aplicat, nu am fost selectata, motivul fiind ca nu vorbesc limba lituaniana. Daca ai nevoie de doctor, nu poti merge fiindca ai nevoie de anumite documente, pe care daca nu le ai trebuie sa platesti. Doctori care nu vorbesc limba engleza. HR-ul pe care nu il intereseaza atunci cand ii rogi sa te ajute cu anumite spete.
Concluzia, credeti ca este suficient pentru a-i putea da in judecata?