avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Activitate ZERATUL

Activitate ZERATUL

Se pare ca nimeni nu a avut astfel de spete ....#-o
Am transmis un e-mail la Biroul de Informare şi Relaţii Publice -ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ªI JUSTIŢIE B-) si mi-au comunicat ca pana in prezent minutele nu sunt semnate si definitivate.X-(
S-au pronuntat. =D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>
Dar nu se stie cum...#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o
Readuc in discutie subiectul legat de facturi emise de catre o societate comerciala catre o alta societate comerciala, care au inserat pe verso un contract de genul :
"
CONTRACT DE LIVRARE
I. PÃRŢILE CONTRACTANTE
Conform datelor de identificare de pe factură.
II. OBIECTUL CONTRACTl LII
Obiectul prezentului contract il constituie comercializarea ........
III. DURATA CONTRACTULUI
Prezentul contract intră în vigoare la data semnării facturilor de livrare a mărfii de către părţi sau imputernicitii acestora şi încetează la data încasării contravalorii mărfurilor livrate
IV. CONDIŢIILE LIVRÃRII
Livrarea produselor se face de către distribuitorii împuterniciţi in limita stocurilor existente. Data livrărilor se stabileste prin acordul părţilor.
V. RECEPŢIA
Recepţia cantitativă şi calitativă se efectuează la momentul livrării de către administratori sau împuterniciţii acestora. Eventualele contestaţii, inclusiv calitatea împuternicitului semnatar se vor notifica în scris către furnizor în termenul de decădere în 30 de zile de la livrare.
VI. PREŢUL. MODALITÃŢI DE PLATÃ
Preţul produselor în momentul vânzării sunt negociate între vânzător şi cumpărător conform Listei de Preţuri
cu discount stabilit în functie de cantitatea cumpărată, de termenele şi modalităţile de plată. Plata contravalorii facturilor de livrare se face la termenele stipulate pe acestea prin numerar, file CEC sau bilete la ordin in conditiile legii.
VII. CLAUZA PENALÃ
Pentru neexeclutarea în totalitate sau în parte, ori executarea necorespunzătoare a obligaţiilor de plată la termenele stabilite, cumpărătorul datorează penalităţi de 0.5% pe zi de întârziere la suma datorată.
Cuantumul penalităţilor calculate în caz de neplată pot depăşi cuantumul sumei asupra căreia sunt calculate.
VIII. LITIGII
Eventualele litigii între părţile contractante pe perioada derulării prezentului contract se vor soluţiona pe cale amiabilă sau pe cale judecătorească de către instanţele competente din localitatea unde îsi are sediul furnizorul.
IX. DECLARAŢIE DE CONFORMITATE ªI CONDIŢII DE GARANŢIE
Furnizorul asigură, garantează şi declară pe propria răspundere ….
X. CLAUZE FINALE
In cazul în care factura se semnează de către împuternicit, acesta are obligaţia de a aduce de îndată la cunoştinţa administratorului firmei cumpărătoare clauzele contractuale, iar în situaţia în care administratorul sau reprezentantul legal nu este de acord cu clauzele înscrise în prezentul act; notifică în scris furnizorul în acelaşi terneu de decădere de 30 zile. "


De asemenea pe factura se mentioneaza faptul ca :" factura si conditiile de plata au fost acceptate de beneficiar. Penalitati pt intarzierea platii de 0.5% din valoarea facturii "

Avand in vedere doar cazul in care semnatura de pe aceste facturi nu coincide cu persoana abilitata sa angajeze societatea, am observat ca parerile sunt impartite si ca raspunsurile se refera doar la situatia in care pe factura sunt inscrise penalitati de intarziere.


Pe aceasta cale solicit parerile dvs. in situatia in care se invoca in fata instantei de judecata un astfel de contract, marfa fiind livrata fara comanda scrisa din partea cumparatorului.

Este sau nu valabil un astfel de contract in cazul in care factura este semnata de o alta persoana decat cea abilitata sa angajeze societatea?

Ce se inampla in cazul unor livrari succesive?

Este admisibila, in speta, o actiune intemeiata pe OUG 119/2007?




Sper ca dosarul nr. 24/2008 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţiile Unite va fi solutionat astazi.
Ii rog, pe cei care au posibilitatea de a afla mai repede solutia, sa o posteze aici.
Răspuns la discuția mars collection
Daca tot vreti sa va uniti fortele ar fi bine sa faceti rost de hotararea de la Judecatoria Constanta (la care facea referire 444) si sa o publicati aici. Doar asa poate le vom deschide ochii ONORATELOR NOASTRE INSTANTE.
Stie cineva daca la Judecatoria GIURGIU trebuie investite Biletele la Ordin sau nu?
Din pacate am 63 B.O. refuzate.
In dosarul nr. 24/2008 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţiile Unite a fost amânată pronunţarea la data de 19 ianuarie 2009.
Nici o veste?
A mai aflat cineva detalii despre acest RIL?