avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Activitate BSARO

Activitate BSARO

Buna ziua, o firma platitoare de tva factureaza catre parteneri nonue ( Rp.Moldova, Ucraina) transport maritim, prestari servicii portuare, pentru tranzit containere. Care este tratamentul fiscal TVA? Declaratia vamala de tranzit poate fi considerata document justificativ pentru a aplica regim TVA scutit cu drept deducere? Este considerat sau nu tranzitul si la intoarcerea containerelor ,care este tratament fiscal tva ? Multumim!
Buna ziua,

Suntem o societate inregistrata in scopuri de tva cu sediul in Romania.

Se doreste facturarea catre clienti extrerni non UE urmatoarea situatie , prestatii portuare / transport maritim (exemplu China-Romnia) pentru
containere ce tranziteaza Romania , in procesul de import catre Ukraina/Moldova.
In primul rand, care este tratamentul fiscal de aplicare/scutire TVA, care ar fi documentele justificative pentru scutirea de TVA?
In al doilea rand, in procesul de returnare in port, se efectueaza prestatii portuare de returnare.
Pot fi aceste prestatii considerate anexe ale tranzitului si incadrate in acelas tratament fiscal TVA?Sau, se opreste incadrarea ca si tranzit odata ce containerul paraseste Romania initial...

Va rog, pentru raspuns pt cele de mai sus , asteptam parerea dvs.

Va multumim, O zi buna!
Răspuns la discuția D207
Va multumim pt raspuns.
Am achitat impozitul integral si raportat in D100 , dar nu am distribuit in toatalitate dividendele nete. De altfel, mai sunt actionari membrii UE , in aceeasi situatie , nu am distribuit dividendele brute in totalitate.
Sa intelegem din raspunsul dvs ca in D207 se raporteaza distributia dividendelor chiar daca nu au fost platite integral catre actionari?
Discuție D207
Buna ziua,

Dorim o opinie despre cum se raporteaza in declaratia 207 dividendele distribuite catre asociatii nerezidenti, dar care nu au fost platite integral pana la sfarsitul anului .

Multumim anticipat,
O zi buna
Multumim
Buna ziua,

Dorim sa stim daca suntem obligati sa depunem in SPV prin intermediul E-FACTURA si documentele justificative alaturi de fiecare factura scutita(unde este cazul) pentru a aplica scutirea de TVA.

Multumim anticipat,

Echipa Bosphorus Shipping Agency
Răspuns la discuția CLIENTI EXTERNI E-FACTURA
Multumim
Răspuns la discuția CLIENTI EXTERNI E-FACTURA
Manipularea containerelor in port , transport pe teritoriul Romaniei , depozitarea containerelor
Răspuns la discuția INREGISTRARE EFACTURI
Multumesc pt raspuns.
Buna ziua,

Dorim sa stim daca suntem obligati sa depunem in SPV prin intermediul E-FACTURA si facturile emise catre clienti externi (ce contin sau nu TVA).

Multumim anticipat,

Echipa Bosphorus Shipping Agency