avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Activitate User02

Activitate User02

Noi am făcut partajul în ceea ce privește locuința dar nu și a bunurilor și l-am făcut la notariat de comun acord. Se mai poate face ceva? Se mai poate deschide un partaj al bunurilor sau mai exista și o alta metoda de a recupera contravaloarea bunurilor?
Pensia alimentara a fost stabilita la 700 RON. Eu am majorat aceasta pensie trimestrial cum scrie în lege. Cea obținută prin decizia judecătoriei a rămas de 700. Banii cu care am luat bijuteriile proveneau din al 13 - lea salariu al meu. Am dovada extrasul de cont. Momentan ma gândesc sa-i opresc diferența pana la valoarea de 700 RON pana când se îndeplinește suma din extrasul de cont, ramânand ca ea sa primească cei 700 lunar stabiliti prin lege. Bijuteriile le-am luat pentru o terta persoana. Banii erau proprii. Mulțumesc!
Salutare!
Înainte sa ma despart de soția mea am cumpărat niște bijuterii și le am plătit cu cardul. Aceasta și-a însușit aceste bijuterii fără voia mea. I-am cerut sa mi le înapoieze în nenumărate rânduri dar nu a vrut. După divorț s-a stabilit pensia alimentara pentru copiii pe care-i avem împreună. Am decis după 3 ani să-i opresc o parte din pensia alimentara ca și contravaloare a bijuteriilor luate. Poate fi considerata valoarea bijuteriilor, pensie alimentara plătită în avans? Mulțumesc!