avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Activitate Ama0211

Activitate Ama0211

Buna seara. Doresc transcrierea certificatului de nastere al copilului născut in străinătate. Certificatul de nastere a fost intregistrat prima data cu numele meu de domnișoara. M-am căsătorit in străinătate și am reinregistrat certificatul de nastere unde am luat numele soțului. La momentul transcrierii acestui certificat la consulatul roman am întâmpinat o problema: transcrierea nu se poate face deoarece la momentul nașterii aveam numele de domnișoara iar acum figurez cu numele soțului in noul certificat de nastere.
Autoritățile străine mi-au spus ca nu pot anula și nici rescrie certificatul deoarce totul a fost corect scris la momentul înregistrării. Pe certificatul de nastere străin este menționat numele preluat dar și numele meu anterior de domnișoara.
Între timp am divorțat, și am revenit la numele meu de fată, nu am avut posibilitatea de a transcrie căsătoria și divorțul deoarece au fost probleme cu actele. Din ce am inteles este nevoie de actele fostului soț pt a înscrie căsătoria. Ce opțiuni am pentru a înscrie căsătorie, divorț și pt a face recunoscut certificatul de nastere și de a obține pașaport românesc pentru copil având în vedere ca tatăl este cetățean străin și nu va fi prezent?