avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Activitate emmilia

Activitate emmilia

Buna ziua,
Voi ce atasati facturii de prestari servicii intre 2 persoane juridice? Exista contract care prevede mai multe operatii tehnice. In fiecare luna prestatorul emite o factura pt aceste operatii, sau pt o parte din acestea (depinde ce a fost envoie sa faca in luna respectiva), dar ce document ar trebui sa anexeze acestei facturi? Raport de activitate? Situatie de lucrari? Aveti un model?
Multumesc.
Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva cu monografia pt o factura (in val de 224 lei inclusiv TVA) in care asociatii si-au cumparat bunuri in interes personal? Am hotarat sa consider aceste achizitii drept avantaje de natura salariala si am inclus val facturii (224 lei - inclusiv TVA) in statul de salarii la capitolul - sporuri pentru ca asociatul respectiv este si salariat. Dar nu stiu cum sa inregistrez factura. oare e corect asa?
% = 401 224
4312 24
4314 12
4372 1
444 30
421 157

dar ce fac cu tva-ul? pt decl 394? ca oricum nu-l deduc
sau poate trebuiua sa trec in stat la sporuri o suma mai mare astfel incat salariul net sa ramana cat este factura=224
Aveti idei?
Firma este micro (3%)
Multumesc
Răspuns la discuția PFA
Multumesc mult.
Discuție PFA
Buna ziua,
Un PFA care obtine un credit de la banca (in baza actelor PFA) poate folosi banii IN INTERESUL PROPRIU al asociatului???
Multumesc
Răspuns la discuția Casa de marcat
Multumesc mult.
Discuție Casa de marcat
Buna dimineata,
Tin contabiliatea pentru un medic inregistrat ca SRL (si nu Cabinet Medical Individual). Si nu stiu daca poate acorda consultatii la domiciliul pacientului fara sa aiba casa de marcat? Pentru consultatiile la sediul SRL-ului cred ca trebuie. Oricum de-abia s-a infiintat si nu are nici la sediu casa de maract.
Dar stiu ca in OUG 28/1999 era prevazuta aceasta EXCEPTIE (de la obligativitatea de a utiliza case de marcat) la Art 2, lit p "p) serviciile medicale cu plată prestate la domiciliul sau la locul de muncă al clientului;"
In 2015, aceasta exceptie a disparut din OUG 28/1999.
Stie cineva daca e obligat sa cumpere casa de marcat pt consultatiile la domiciliu?
O sa sun si la Finante, dar nu tot timpul stiu ce sa-mi spuna.
Multumesc.
Discuție Declaratia 205
Inca nu m-am lamurit daca declaratia 205 se mai depune in 2015 pentru anul 2014 pentru veniturile din salarii. Avand in vedere ca informatiile din 205 sunt detaliate pe CNP in 112 incepand din ianuarie 2014 banuiesc ca nu s-ar mai depune pt imp pe salarii, ci doar pt alte impozit cum ar fi cel pe dividende. INSA in D205 apare in continuare capitolul de "venituri din salarii" (!!!). si am colegi care au transmis declaratia si li s-a validat fara erori/avertizari.
Multumesc.
Răspuns la discuția Depunere declaratie 220
Multumesc.
Buna ziua,
Stie cineva unde se depune D 220 la sectorul 2? In Avrig sau in CA Rosseti? D 600 stiu ca in Avrig.
Multumesc.
Răspuns la discuția Forma de functionare
Multumesc mult pt lamuriri.