Achiziționăm produse electronice second-hand (în special telefoane) de la persoane fizice și le revindem aplicând regimul de TVA la marja de profit. În acest context, emitem autofacturi.
Atunci când nu avem CNP-ul vânzătorului, completăm adresa completă și introducem automat 13 zerouri în câmpul pentru CNP. Totuși, la transmiterea autofacturii în SPV, sistemul generează o eroare legată de CNP – este considerat invalid.
Din câte știu, în cazul autofacturilor, dacă avem adresa completă, CNP-ul nu este obligatoriu.
Ne puteți confirma acest lucru sau oferi o soluție pentru a transmite corect autofacturile în SPV în absența CNP-ului?
Achiziționăm produse electronice second-hand (în special telefoane) de la persoane fizice și le revindem aplicând regimul de TVA la marja de profit. În acest context, emitem autofacturi.
Atunci când nu avem CNP-ul vânzătorului, completăm adresa completă și introducem automat 13 zerouri în câmpul pentru CNP. Totuși, la transmiterea autofacturii în SPV, sistemul generează o eroare legată de CNP – este considerat invalid.
Din câte știu, în cazul autofacturilor, dacă avem adresa completă, CNP-ul nu este obligatoriu.
Ne puteți confirma acest lucru sau oferi o soluție pentru a transmite corect autofacturile în SPV în absența CNP-ului?
Buna ziua!
Am cumparat un produs sh de la o persoana fizica (olx) pe firma .
Firma noastra este platitoare de TVA si aplicam sistemul de tva la marja de profit.
Am intocmit borderou insa contabila imi spune ca trebuie obligatoriu sa fac si autofactura...
Problema este ca am doar adresa completa a vanzatorului si nu pot face rost si de CNP... am pastrat chitanta de la curier.
Cum pot proceda in acest caz?
De luna trecuta am inceput sa cumparam produse sh( electronice ) de la persoana fizice .
Buna ziua.
Intampin o problema :
In data de 5 decembrie 2023 am primi o amenda pentru viteza in valoare de 1450lei si pe procesul verbal scrie 612,5lei (plata in 15 zile)
am platit amenda si acum in luna Mai , am verificat in ghiseul.ro daca am ceva de platti si imi arata restanta de 837,5lei.
Am sunat la taxe si impozite si mi sa spus faptul ca jumatate din amenda ar fi fost 650lei si nu 612,45lei.
Problema e ca pe amenda scrie 612,5lei cu scris de politist"
Cum pot rezolva aceasta situatie?
Nu este vorba de bani cat faptul ca politistul a scris gresit/ilizibil ...