Buna ziua
Am am o nelamurire referitor la RCA: - Daca o vand masina cu contract de vanzare-cumparare noul proprietar va pleca cu masina, dar eu nu vreau sa dau asigurarea, deoarece daca face in drum spre casa un accident - atunci va folosi asigurarea mea si eu voi fi penalizat nu cel care a cumparat masina ( Am avut in trecut un caz asemanator si am fost retrogradat la Bonus-Malus la toate cele 4 masini care aveam pe nume au ajuns din B8 in B6).
Iar cum eu nu dau asigurarea - cumparatorul trebuie sa faca o asigurare pe numele lui pe care poate folosi si la inmatriculare, in acest caz se poate emite asigurare RCA cu valabilitate din ziua cumpararii masinii ( adica cu valabilitate din ziua emiterii) sau se emite asigurarea RCA si intra in valabilitate cu ziua urmatoare si cumparatorul duce ori cu trailer in ziua cumpararii, ori doarme in localitatea de unde a cumparat si doar ziua urmatoare emiterii poate pleca cu masina cu RCA emis pe cumparator? si asigurarea facuta pe numele cumparatorului are acoperire pe baza contractului de vanzare-cumparare?