avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Ell03

Activitate Ell03

Nu.
Pentru ca instituția, reprezentând cealalta parte nu și a dat acordul, din moment ce atunci am depus cu acordul părților

Cornel Vasile a scris:

Si nu vi s-a incetat raportul de munca/de serviciu daca ati depus cererea?

Cornel Vasile a scris:

Suspendare pentru ce ? .... ati mentionat ca in ata de 06.12.2024 v.-ati depus demisia

Am solicitat suspendarea pe 1 an, de pe 01.08.2024 pana pe 01.08.2025
Iar in perioada de suspendare pe data de 6.12.2024 am depus încetare raport cu acordul părților pentru ca nu mai am de gând sa ma întorc la job când va expira perioada de 1 an
Nu am primit nici până în acest moment niciun răspuns de la instituție. În momentul în care perioada mea de suspendare va expira, anume pe data de 01.08.2025, iar eu nu mă voi prezenta la birou, ce se va întâmpla?
Bună ziua,
Ce pot face dacă o persoană de la fostul loc de muncă, imi urmărește constant viața privată atât fizic venind în zona în care locuiesc, cat mai ales pe rețelele de socializare, căutand orice informație despre mine, fiecare cunoscut sau prieten și membru al familiei. Atât persoana în cauză cat și soțul ei au fost blocați pe rețelele de socializare, însă aceștia caută variante de a afla informații despre viața noastră, intrând pe diferite grupuri cu tematică diferită în funcție de ce a auzit vorbind cat am fost în același birou.
Cum se poate acționa legal în acest context ?
Vă mulțumesc
Bună ziua,
Am o nelămurire cu privire la codul CAEN ȘI COR.
În cazul în care, o firmă are cod caen de 6201- activitati de realizare a softului, insa aceasta are activitati de inginerie in alta tara, eu pot avea funcția de inginer proiectant bazându-mă pe codul cor 251401?
Va multumesc

Dorin Voicilas a scris:

Da

În acest context, legal, eu cum aș putea să procedez? Să depun o altă hartie, demisie la cerere? În cazul ăsta, dacă sunt suspendată, mă pot obliga cu perioada de preaviz?
Eu nu vreau să mă întorc la acel loc de muncă. Am găsit altceva și risc să pierd acesta șansa.

Dorin Voicilas a scris:

Atunci nu e demisie. E vorba de încetarea raporturilor de serviciu de comun acord, Problema e că ”prin acordul părților” înseamnă că și instituția trebuie să fie de acord. Dacă nu e de acord, nu se va întâmpla nimic și nu veți fi eliberat din funcție.

Instituția poate impune însă legal, anumite condiții?

Dorin Voicilas a scris:

Demisia este un act unilateral, iar după trecerea perioadei legale de preaviz de 30 de zile, își va produce efectele. Prin urmare, după 30 de zile veți primi dispoziția de încetare a raportului de muncă.

Însă am scris “cu acordul părților”atunci
Când am depus-o. Fiind în suspendare am considerat ca așa e ok
Bună ziua
Sunt funcționar public. Pe data de 12.06.2024 am depus solicitare de suspendare activitate pe 1 an incepand cu 01..07.2024. Însă de comun acord s-a stabilit ca data de începere a suspendării să fie 01.08.2024
În data de 06.12.2024 am depus demisie privind încetarea raportului de serviciu. Nici până în acest moment nu am primit o soluționare în condițiile in care la funcționarii publici se emite o dispoziție.
Totuși, demisia are efecte după aceste 30 de zile de la depunerea ei?
Vă mulțumesc