Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Buna ziua
Dvs nu vi s-a retinut permisul pt ca nu v-ati prezentat in 24 de ore, sau cel putin asa ati declarat. Dvs vi s-a retinut permisul pt accidentul in sine.
Puteti, evident, sa contestati procesul verbal in termen de 15 zile.
Din ce lege/norma ati extras acele citate? Nu cred ca exista un document oficial care sa contina expresii precum "și îi va înmâna care societatea de asigurare" sau pentru "neprezentarea la poliția competentă". Dar poate ma insel eu
Buna ziua
Deci, dupa cum ati spus, dvs ati primit sanctiune conform art 102, alin 3, lit g din OUG 195/2002 (nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere sau depășirea, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale).
Prin urmare sanctiunea este corecta si nu are legatura cu cele 24 de ore. Nedeclararea unui accident in 24 de ore atrage alte sanctiuni.
De vreme ce celalalt conducator auto a declarat accidentul la politie, constatarea amiabila nu mai are nici un sens.
Normal trebuia ca, dvs, in calitate de sofer, sa realizati ca ati atins o alta masina, sa opriti si, daca va intelegeati, sa completati amiabila. Erati grabit, nu ati realizat, dvs stiti mai bine motivele. Acum impacati-va cu ideea si incercati sa fiti mai atent pe viitor.
Vrei să ți spun ce cred eu? Dumneata în acea localitate ...,comună ești cunoscut de autorități. În momentul în care persoana care a depus plângere a precizat numărul de înmatriculare ,a fost suficient pentru poliție.
Buna ziua
Eu am spus ca daca accidentul a fost declarat la politie nu mai puteti face amiabila.
Accidentul din care au rezultat numai pagube materiale trebuie declarat la politie in termen de maxim 24 de ore sau completat formularul de constatare amiabila.
Dvs, din cate ati povestit nu ati fost sanctionat pt ca nu ati declarat in 24 de ore, ci pentru accidentul in sine.
Pe procesul verbal pe care l-ati primit, ce scrie? Pentru ce ati fost sanctionat?
raresraicu90@yahoo.com a scris:
BogdanGri a scris:
Buna ziua
Nu mai aveti cum sa completati formularul de constatare amiabila daca celalalt sofer a declarat accidentul la politie.
Păi și atunci de ce mai ai 24 de ore la dispoziție să raportezi o tamponare?
Cel ce m-a sunat era un fost coleg de asta avea nr meu.cel ce m-a sunat era un fost coleg de liceu
SunnyXxxX a scris:
Eu mă întreb de unde știa poliția numărul de telefon.
Constatarea amiabilă era ok ,numai în cazul în care autoritățile nu vă apelau telefonic.
Ați părăsit locul acidentului ( poliția are dreptate).
Buna ziua
Nu mai aveti cum sa completati formularul de constatare amiabila daca celalalt sofer a declarat accidentul la politie.
Eu mă întreb de unde știa poliția numărul de telefon.
Constatarea amiabilă era ok ,numai în cazul în care autoritățile nu vă apelau telefonic.
Ați părăsit locul acidentului ( poliția are dreptate).