Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate Aly123

Vă mulțumesc frumos pentru mesaj. Am vorbit deja cu dânșii, acum așteptăm răspuns. Au fost foarte înțelegători, mai ales că noi am trecut prin acest necaz.

Alexandru Surcel a scris:

Da, dumneavoastră și fiica aveți probleme. Va trebui să restituiți pensia încasată necuvenit (murind în noiembrie, soțul nu mai avea drept la pensia din decembrie). Dosar penal e puțin probabil, dar poprire pe conturi e foarte probabile.

Vă mulțumesc tuturor pentru comentarii, o zi bună vă doresc!
Auziți doama Ligia, nu sunteți aici să judecați sau sa vorbiți ce nu trebuie mai ales în neștiință de cauză! Când o să fiți și dumneavoastră în situația mea, vreau sa vad dacă mai puteți spune asa ceva după câte cheltuieli sunt necesare! Dumneavoastră știți cât costă un loc de veci așa de curiozitate? Nu cred ca altfel nu mai aveați un răspuns atât de arogant! Pei hai să vă spun eu, costă 90 de milioane lei vechi! Acum îmi spuneți și mie dacă se pot face fițe cu asa preturi? Sau dacă ajutorul de înmormântare este de ajuns? Asta numai dacă știți defapt și ce suma se poate încasa pentru acest ajutor! Să vă fie rușine pentru acest comentariu, eu am venit aici să cer ajutor cu o problemă, nu ca să îndrăznească cineva ca dumneavoastră să scrie niște abereli care in neștiință de cauză nu își au rostul! O zi bună vă doresc!

ligiasmeureanu a scris:

Banii dati de statul roman ca ajutor de inmormantare sunt suficienti pt cheltuieli,daca nu ai fite.

Am înțeles. În momentele acelea nici nu ne gândeam la așa ceva vă dați seama. Noi aveam nevoie să plătim pomenile, groapa, cosciug, etc. Asta este considerată o faptă penală? Sau cel mai bine spus o poate afecta pe fiica mea dacă ei i-am transferat banii din contul soțului? Mulțumesc frumos.
Mulțumesc de mesaj. Ei spun că pensia primita pe card la începutul lui Decembrie, nu trebuia retrasa de pe card daca sotul a murit pe sfârșitul lunii Noiembrie. Eu nu aveam de unde sa știu asta odată ce banii erau în cont iar noua nu ne-a spus nimeni nimic.
Bună ziua. Vă rog să mă ajutați cu o problemă dacă se poate. Soțul meu a decedat în luna Noiembrie anul trecut, iar la începutu lui Decembrie el a primit ultima pensie pe card. Eu în calitate de soție, nu am avut voie sa scot pensia lui de pe card în cazul în care actul de succesiune nu era făcut? Banii i-am transferat pe contul fetei din contul soțului meu, ea poate fi trasă la răspundere pentru aceasta? Noi am folosit banii pentru a plăti pomana, cosciug etc. Acum cateva zile am primit un telefon de la banca prin care mă întreabă dacă știu ceva despre pensia soțului primită în luna Decembrie, dar fără alte detalii. Este un caz penal ceea ce am făcut? Mulțumesc frumos.