avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate Roxana Ciuta

Activitate Roxana Ciuta

Răspuns la discuția Modificari registrul agricol
Inscrierea la Registrul agricol are caracter declarativ asemeni si inscrierii la Cartea Funciara, dar, cu toate acestea, inscrierile, modificarile in Registrul agricol se pot face numai in baza unor inscrisuri autentice cum sunt actele notariale sau hotarari judecatoresti care sunt tot inscrisuri autentice.
Daca modalitatea in care v/a fost recoltat sangele nu a fost legala, in sensul ca asa zisa metodologie medicala nu a fost respectata ca la cursurile medicale, trebuia sa aduceti la cunostinta Colegiului Medicilo.Expertiza trebuia contestata la organul superior sau eventual faceati dvs. o contraexpertiza la momentul respectiv.Daca nu va era incuviintata contraexpertiza la Parchet sau la instanta, eventual o expertiza cu caracter extrajudiciara.
Art 5 si 6 din Conventie sunt incidente in speta dvs, iar potrivit practicii judiciare actuale, IPJ trebuie sa faca o dovada suficient de complexa, poze, dovada ca respectivul agent constatator era in exercitiul functiunii. Daca cunoasteti si fapte de alta natura, puteti intra in audienta la Sef Politie rutiera, poate s/a razbunat pe dvs sau nu a fost suficient de atent.
Răspuns la discuția Contestatie amenda administrativa
In temeiul art 278 indice 1 Cod Proc. Penala, doua contestatii, una la procuror si una la Judecatorie, acelas termen de 20 de zile, avandu-se in vedere si o decizie mai recenta din 2008, respectiv o decizie ICCJ cu privire la faptul ca nu contestati netrimiterea in judecata, ci temeiul de drept pentru care nu sunteti trimis, respectiv o amenda administrativa pe care de altfel o contestati.
Este o actiune de contencios prin care puteti solicita obligarea directiei din cadrul Primariei sa va elibereze autorizatia de constructie, ceruta de altfel in mod legal si temeinic de dvs in baza unui certificat de urbanism. Reconstituirea actelor le puteti face de la proiectantii care vi le-au intocmit contra/cost sau eventual incercati cu o cerere de efectuare copii xerox la Primarie din dosarul cu numarul de inregistrare pe care il aveti, iar la cerere atasati si o copie dupa certificatul de urbanism ca punct de reper pentru cei asa imprastiati cu actele.
Răspuns la discuția nerespectare drept de vizita
In principiu, tot la Politie, de data aceasta cu hotararea irevocabila va prezentati si sa solicitati sa va acorde sprijinul cu privire la gasirea mamei si a fetitei, pe cale de consecinta, Politia putandu/i a/i pune in vedere sa respecte hotararea judecatoreasca cu privire la drept vizitare minor.
Răspuns la discuția MOSTENITORI?
Mama si nepoata au drept de mostenire, pana la proba contrarie, pentru mostenirea de pe urma bunicului, respectiv jumatate apartament, teren, cont bancar. Pentru sotia acestuia, conform Codului Civil, mostenitorii pe linia acesteia.
Răspuns la discuția factura
Factura reprezinta un inscris doveditor pentru o relatie contractuala pe care o aveti cu o persoana fizica sau juridica. De obicei, aceasta este insotita si de un contract, dar uzual aceasta complineste un contract, uneori pe aceasta de exemplu apare o prevedere din partea emitentului cu privire la plata unor penaliati pentru neachitarea pretului contractului la termenul stipulat. In materie comerciala factura reprezinta o proba laturi de registre, contracte, corespondenta comerciala, etc. Raspunsul este si in Drept/ul Comercial, autor Carpenaru.
Răspuns la discuția cod CAEN
Prin preschimbarea certificatului, respectiv conform ordonantei intreprindere familiala, aveti voie prin cererea de preschimbare sa stabiliti ce obiecte de activitate doriti, nu obligatoriu aceleasi cu cele pe care le/ati fixat cand ati infiintat asociatia familiala.
Răspuns la discuția Probleme succesiune
Certificatul de casatorie si deces al unchiului se poate obtine prin cerere la Serviciul Public Comunitar din cadrul Primariei unde a fost inregistrata nasterea, respectiv decesul. Certificatul de casatorie, tot ca act de stare civila se obtine tot de la Serviciul Public din cadrul Primariei unde a fost inregistrata casatoria. Respectivele acte le solicitati prin cerere obisnuita la care atasati in copie actul dvs de identitate si copie dupa incheierea de sedinta prin care s/a dispus suspendarea cauzei si unde presupun ca s/a aratat motivul precum si actele pe care instanta vi le solicita sa le depuneti la dosar. De asemenea, este util si un certificat de grefa pentru acest dosar din care sa rezulte obiectul, partile, temeiul suspendarii.