Si daca dureaza 1 an pana se decide alt presedinte, eu trebuie sa fac munca benevol ? Nu prea e sanatoasa legea asta... adica si ... si cu ... intelegeti unde vreau sa ajung! Din moment ce nu mai doresc rolul, nu e normal sa fiu obligat in continuare. Eu din ce am citit pe internet este ca 20 de zile mai pot exercita functia si apoi se alege un presedinte interimar, dar problema e ca nici comitet nu mai exista, practic noi cei demisionari inca avem obligatii... Stiam ca daca ne dam demisia cu toti, asociatia se poate dizolva, practic o sa ajungem in incapacitate de plata daca nu se alege din timp un nou comitet executiv & presedinte!
Buna seara. Am fost ales presedinte de bloc si din cauza unor neintelegeri cu acestia,am decis sa demisionam cu toti, inclusiv comitetul ex.
Intrebarea mea este urmatoarea : mai am drept de semnatura pana la alegerea unui nou presedinte de bloc?
Practic nu mai exista presedinte de bloc si nici comitet, prin urmare totul e in aer.
Doamna Administratora spune ca are nevoie de o semnatura pentru un act, dar eu mi-am depus demisia din data de 06.10. 2025, un exemplar la arhiva blocului si unul la mine si nu mi se pare normal sa mai semnez ceva pentru ca am renuntat la rol.
Multumesc de eventuale raspunsuri!
Articolul de mai jos este dintr-un fisier PDF legat de asociatii de proprietari.
"Ce se întâmplă când președintele și comitetul executiv își dau demisia
și nu vrea să preia nimeni?
În cazul demisiei președintelui sau a unui membru al comitetului executiv al
asociaţiei de proprietari, membrul demisionar îşi exercită toate atribuţiile şi
răspunderile până la data alegerii unui nou președinte sau membru al
comitetului executiv în locul acestuia. Președintele este și membru al
comitetului executiv.
Structurile de conducere ale asociației de proprietari sunt obligatorii, anume
președinte și membrii comitetului executiv, astfel că se impune convocarea
adunării generale pentru alegerea acestora și responsabilizarea proprietarilor
membri ai asociației de proprietari pentru implicarea și asumarea funcțiilor
respective. (art. 56. alin (1) din Legea nr. 196/2018) "