Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate andreea.bojor

E vb de proprietăți diferite si individuale, amplasate în pantă.
E vb de proprietăți diferite si individuale, amplasate în pantă.
Buna ziua,
am o situatie cu un vecin. Casa bunicii la care s-a facut proiectul pt instalatia de apa si racordarea la canalizare in anii 1970, cu acordul fostului proprietar de la casa vecina, s-a schimbat teava de canalizare si s-a oferit acordul de a trece teava de canalizare, subteran, pe terenul vecinului( prin curtea vecina). In urma unor litigii aparute dupa niste constructii vecine care nu respecta distanta intre proprietati, vecinul ( noul proprietar) fiind actionat de inspectoratul de stat in constructii, a blocat canalizarea. Vecinul cu pricina este proprietar din anii 1980( dupa schimbarea tevii de canalizare si dupa primirea acordului de trecere pe subteran pe proprietatea respectiva). Se cere acordul de trecere prin subteran de la fiecare proprietar in parte? De asemenea, specific ca proprietatea este in pante de 3.5m, canalizarea neputand fi racordata la strada la care avem iesire, fiind si 60 m pana la strada. AM incercat sa solicitam compania de apa pt curatarea canalizarii prin vidanjare, doar ca acest lucru este imposibil din cauza distantei de 60 m pana in strada. Cum am putea sa solicitam deblocarea canalizarii? Mentionez ca am intrebat la compania de apa, doar ca raspunsul nu a fost favorabil.