avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Activitate denied

Activitate denied

Multumesc pentru raspunsuri. M-ar interesa in special comutarea prevazuta de Art.448 cpp-
[quote]Inlocuirea pedepsei detentiunii pe viata cu pedeapsa inchisori se dispune,din oficiu sau la cererea procurorului ori a celui condamnat,de catre instanta de executarte,iar daca cel condamnat se afla in stare de detinere,de catere instanta corespunzatoare in a carei raza teritoriala se afla locul de detinere.
Hotarirea de inlocuire,ramasa definitiva,se pune in executare potrivit dispozitiilor art.420-423.[/quote]

Imi puteti spune unde se adreseaza cererea, cum trebuie sa sune si ce se poate face pentru a creste sansele de reusita?
Multumesc.
Multumesc mult. Dar nu se specifica ce conditii trebuiesc intrunite, din cate vad eu. Aveti idee cum trebuie sa sune cererea si unde se trimite? Ma refer la cererea trimisa de catre detinut.
Multumesc.
Am doi prieteni (sot si sotie) condamnati la detentiune pe viata, au executat aprox. 15 ani din pedeapsa si ar dori sa faca cerere de comutare a pedepsei la pedeapsa maxima, adica 25 ani. Va rog sa imi spuneti care sunt legile care ar permite aceasta, unde trebuie sa faca cerere, care sunt pasii care trebuiesc urmati si alte informatii care pot fi de folos. Precizez ca detinutii nu sunt cetateni romani si le este mai greu sa se informeze si din cauza limbii si din cauza conditiilor slabe de informare din penitenciare.
Multumesc.
Răspuns la discuția Cum se face un recurs?
Multumesc mult pentru raspunsuri. Va fi cu siguranta un avocat ales.
Răspuns la discuția Cum se face un recurs?
Multumesc mult pentru raspunsuri. Daca acel memoriu nu e obligatoriu nu cred ca are rost sa il faca (sa ma contraziceti va rog daca gresesc).
Răspuns la discuția Cum se face un recurs?
Multumesc. Sa inteleg ca i se va comunica ulterior la penitenciar data recursului? Se afiseaza cumva si pe site-ul ministerului justitiei data recursului? Intreb pentru ca mi-ar fi mai usor sa gasesc asa. Banuiesc ca numarul dosarului ramane acelasi.
O cunostinta a depus cerere de eliberare conditionata dar cererea a fost respinsa (din niste motive ciudate, cam de neinteles) si doreste sa faca recurs. A primit la penitenciar instiintarea (sau decizia, nu stiu exact cum se numeste) cu respingerea cererii de eliberare conditionata iar pe acea hartie e si un camp unde este intrebat daca doreste sa faca recurs sau nu. Daca completeaza acel camp si spune ca doreste sa faca recurs si ca motivele le va prezenta la primul termen e suficient? Sau trebuie sa faca o cerere separata de recurs?
Multumesc.
Vreau sa mai stiu si daca eu voi intra in concediu de paternitate, in conditiile in care sunt angajat dar am si un PFA, voi fi obligat sa sistez si activitatea PFA-ului? Nu voi aduce la calcul si veniturile obtinute din PFA (oricum sunt mici deoarece lucrez cu impozit fix).
Multumesc.
Multumesc, sa vedem daca se poate face o angajare retroactiva. Legat de faptul ca a terminat facultatea, am scris mai sus, se poate lua in considerare si aceasta, in conditiile in care statul impune regula ca facultatea se termina in septembrie si lucrul incepe efectiv in ianuarie?
Buna ziua,
Sotia mea va naste undeva la inceputul lui octombrie si e angajata de pe 1 ianuarie 2009. Poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului? Ma gandesc daca s-ar putea calcula cele 9 luni de lucru + concediul postnatal si dupa ce se termina concediul postnatal sa inceapa concediul pentru cresterea copilului. Ar putea sa ia in acea perioada si concediul de odihna, daca ar fi posibil. Sau se calculeaza in functie de venitul realizat 12 luni anterioare NASTERII?
O alta posibilitate ar fi fost sa se ia in calcul faptul ca a terminat facultatea, dar au trecut mai mult de 60 zile de la terminarea facultatii pana la inceperea serviciului pentru ca, absolvind medicina, licenta se da in septembrie, rezidentiatul in noiembrie si angajarea se face in ianuarie, deci sistemul obliga chestia asta. Se poate face ceva in acest sens?
Multumesc.