avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate Adelina t

Activitate Adelina t

Am si eu o nelamurire. Un executor judecatoresc a vandut la licitatie un imobil impreuna cu o suprafata de teren mai mica decat cea reala intrucat cei de la Primarie cd au dat adeverinta cu bunurile detinute au gresit suprafata de teren . Cei de la OCPI au copiat suprafata de teren fara sa o verifice, iar acum proprietarul nu se poate intabula deoarece. La 3 ani dupa toate astea Primaria da o adeverinta in care trece suprafata corecta de teren recunoscand ca a comis o eroare. Mai poate executorul modifica acum actul de adjudecare? Sa-l faca o copletare in care sa treaca suprafata corecta? Sau care ar fi calea de urmat?
Procedura penala art 394, nu prevede un caz echivalent cazului prevazut de art. 322pct. 6 cod proc civ. Deci, in cazul in care o institutie publica nu a fost aparata in procesul penal, motiv pentru care nu s-a constituit parte civila in termen, poate solicita revizuirea hotararii penale in conditiile in care hotararea penala a respins pretentiile civile ale institutiei pbl tocmai pe motiv de neconstituire de parte civila in termen? Multumesc
Ce regulii de procedura trebuiesc aplicate in cazul in care se cere revizuirea unei sentinte penale in ceea ce priveste latura civila? se aplica proc civila sau cea penala? se poate aplica un caz de revizuire din procedura civila care nu exista in cea penala? mai exact....art. 322 pct. 6 CPC?care este instanta competenta? potrivit proc penale ar fii prima instanta, potrivit procedurii civile ar fii instanta care a dat hotararea?
Răspuns la discuția Clauza penala
ma intereseaza sa aflu daca institutia publica poate accepta incasarea unei clauze penale mai mici decat cea prevazuta in contract.
Discuție Clauza penala
Institutiile publice pot negocia clauzele penale?
De ce trebuie ca noua firma sa fie de acord, pentru ca contractul de inchiriere este unul valabil...........Spatiul a fost adjudecat la licitatie publica de catre o alta firma ca urmare a scoaterii la vanzare de catre lichidator.
Situatia este urmatoarea................O firma are un contract de inchiriere cu o alta firma, contract de inchiriere care este inscris in cartea funciara.Firma de la care s-a inchiriat spatiul comercial intra in faliment, iar spatiul respectiv este adjudecat de o alta firma. In acest moment in cartea funciara a imobilului nu mai apare inscris contractul de inchiriere.Ce este de facut? Va multumesc.
Am si eu o nelamurire.....Am achizitionat un autoturism in leasing, iar dupa prima rata, masina a fost distrusa intr-un incendiu, Finantatorul a incasat de la asigurari o suma reprezentand restul de plata aferent costului masinii. Mie finantatorul nu mi-a restituit suma ce reprezenta avansul si prima rata. Ce am de facut pentru a recupera aceasta suma de bani? Cine trebuie chemat in judecata si pe ce temei?Va mlultumesc.
Răspuns la discuția Lichidare SRL
Asadar sa inteleg ca sunt sfatuita sa promovez o actiune in justitie fata de administratorul societatii sau fata de lichidator?Si cam cum sa o intitulez..............ceea ce vreau eu este sa se stabileasca existentya acestui apartament care nu a fost declarat si sa fie prezentat bilantul contabil din ultimii ani de functionare.........Ar putea fi vorba si de o evaziune fiscala in ceea ce-l priveste pe administartor care nu a declarat toate bunurile societatii? Si cum as putea dovedii ca acel apartament a fost cumparat pe societate( avand in vedere ca nu detin copie a conractului de v-c, apartamentul nu a fost declarat si nicvi bilantul contabil din anul in care a fost cumparat nu este prezentat de catre administator lichidatorului)???????????????????
Discuție Lichidare SRL
Problema este urmatoarea..................O societate compusa din 2 asociati, dintre care numai unul era administrator intra in lichidare in urma cu 3 ani aproximativ.Se platesc toate datoriile...........Administratorul societatii nu depune toate actele societatii la lichidator(actele anumitor proprietati si balantele contabile).............Cel mai impoertant lucru este legata de existenta unui apartament.............Celalalt asociat (care nu este administartor) nu are in posesie actul de vanzare-cumparare al acestui apartament, ap. care nu are carte funciara si care nu este declarat la impozit...........Ce poate face acest asociat pentru a se aduce acest bun la masa de impartit? Lichidatorul nu ia nicio masura in acest sens............Poate intenta vreo actiune impotriva asociatului administrator,sau impotriva lichidatorului? Ce este de facut? Va multumesc