avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate natachka

Activitate natachka

Răspuns la discuția dezbatere de mostenire

Dumneavoastră moşteniţi cota de 3/4 din averea lăsată de tată (din masa succesorală rămasă la decesul lui). Restul de 1/4 moşteneşte soţia sa. Dacă cele două case au fost cumpărate după căsătorie, se va stabili întîi cota soţiei supravieţuitoare (de obicei, 1/2). Dacă una dintre case a fost bun propriu al tatălui, ea intră în întregime în masa succesorală.


una a fost al tatalui cumpartata cu prima sotie(adica mama-care a murit in 1982)cea de a doua in timpul casatorie cu cea de a doua sotie. sa inteleg ca din casa dobindita inaintea casatoriei dupa decesul tatalui avem 3/4 copii 1/4 familia ei.si din a doua nimik?

pai nici unu din noi nu este cetatean englez si nici nu are ILR ,doar in cazul asta copilu nascut aici ia automat cetatenie.
nu avem cum sai facem pasaport englez pt ca nu e cetatean englez.nasterea lui in uk nui da reptul la cetatenie decit la majorat,sau dupa 7 ani in cazul in care nu iese din uk,in aceasta perioada.
problema e una f incurcata.

deci asa.tatal a avut o a doua sotie(prima decedata).si 2 copii din prima casatorie. tatal a murit in februarie 2007 .sotia lui in ianuarie 2008.acu in ecuatie apar 2 case.una in care in contract apare ca proprietar el singur,si o a 2 casa a sotiei dar in care in contract apare si numele lui. nu au impreuna nici un copil.doar 2 din prima casatorie.
mentionez ca nu sa facut dezbaterea de mostenire dupa decesul tatalui.acu dorim sa facem ambele dezbateri.sotia tatalui nu are copii .are 3 surori dintre care 2 decedate si una in viata.una din alea decedate stim de la ea ca ar fi avut copii dar nu stim de unde sai luam pt ca nu sa tinut niciodat nici o legatura cu ei.si nici celelalte surori.(in 20 de ani de cind ne creste o singura data am vazuto pe una din ele),nu sau dat in git cu vizitele.
intrebarea este urmatoarea,care este dreptul nostru din aceste 2 case .vreau sa mentionez cu rudele ei nu a tinut nici un fel de legatura,nu au avut in nici un fel grija de ea,nu au au vizitato kit era bolnava,nu au inmormintato,nici macar nu au participat la imormintare.,si daca si ce putem face ca niste straini sa nu vina si sa ia din munca parintilor nostri.

va multumesc pt raspunsuri,sper ca o sa intelegeti ce am vrut sa zic si ca nu am facut o relatare incilcita.
ideea e ca eu am actele mele si buletinul sotului la home office pt prelungirea vizei mele.si nustiu in cit timp imi vin actele,si vroiam ca pina la pasti sa avem actele copilului pt a putea veni in romania.de asta vreau sa fac actele in ro ca poate dureaza mai putin si de ce nu ii si mai eftin.ms mult de raspuns,si o zi buna.
va multumesc mult.o zi buna !
buna ziua.ma numesc natalia (cetatean r.moldova)si am un copil de 3 luni nascut in uk.sotul meu vine in Romania in viitorul apropiat singurPoate pe baza certificatului de nastere emis de autoritatile Uk sa obtina certificatul de nastere romanesc al copilului din Romania?daca da ,ce acte trebuie prezentate si cam cit timp dureaza procedura? Si a 2 intrebare daca poate sa faca pasaport individual unui copil de 3-4 luni,sau daca poate sa-si puna copilu in pasaportul lui.Va multumesc mult!O:) zi buna!