avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate danyforever

Activitate danyforever

Buna seara. Ma intereseaza sa stiu in cazul in care as vrea sa merg cu fetita in excursie in afara tarii, e nevoie de ceva dovada din partea tatalui?
Precizez ca fetita sta doar cu mine si eu cu tatal nu am fost niciodata casatoriti. De asemenea, el nu contribuie cu nimic si nu avem nici macar o treaba unul cu celalalt. El apare doar in certificatul ei de nastere la tata si atata, in rest nu contribuie si nu a contribuit cu nimic niciodata. In acest caz mai e nevoie de vreo dovada ceva. Pentru ca imi pare aberant atata timp cat un om apare doar cu numele si nu e implicat deloc in viata noastra sa trebuiasca sa semneze vreo hartie.El e casatorit acum si are 2 copii. Problema e ca ar fi de acord sa semneze hartie, dar imi pare mie aiurea, atata timp cat nici in clin nici in ca nu avem treaba unul cu celalalt. E vreo varianta sa dovedesc undeva ca nu am nevoie de vreun acord si ca e doar nulele lui, pt ca eu ca idioata am vrut sa apara in certificat nestiind ca vor fi anumite piedici ? Multumesc frumos
Răspuns la discuția Salariu
multumesc. Deci e corect cat am. Ma agitam degeaba, ca am terminat pe domeniu si am middle level. Minunat. Multumesc pentru raspuns
Discuție Salariu
ce salariu ar trebui să am ca editor imagine, daca am licență luată pe imagine de film și tv?
Am si lucrat 4-5 ani inainte tot pe functia aceasta la altă televiziune.
Acum imi da 770 in mana.
E foarte putin.
Discuție Concediu
In cazul in care am doar contract de drepturi de autor si vreau sa imi iau concediu de odihna, se considera cumva si sambata si duminica zile lucratoare( cineva zicea ca da), concediu vreau sa mi-l iau din data de 17 august (prima zi in care o sa lipsesc) pana in data de 30 august( 31 fiind prima zi in care vin)
Daca am contract de munca incehiat pe domeniu media(in tv) si aceasta firma a intart in insolventa(deci mi-au trimis incetare a contractului), dar lucrez in acelasi loc si am continuat sa lucrez in acelasi loc cu drepturi de autor(de pe CIM incerc sa recuperez in instanta niste sume care m-i se cuvin,in fine), as avea voie sa inchei cu alta firma (alta televiziune)pe alt post in vreun altfel de contract?(aici sunt editor de imagine si la cealalta televiziune sa fiu operator? Daca da ce fel de contract se incheie tot Drepturi de autor sau colaborare???)
multumesc
În cazul în care este internatîn spital copilul de 4 ani şi face parte dintr-o familie monoparentala(mama şi copilul), trebuie dus ceva adeverinta la servici?
In cazul in care mergem la un simplu control si ne vor opri(interna) acolo?(Cluj, iar noi suntem din Bistrita)
Ar trebui sa imi iau concediu sau sa cer adeverinta de la spital?Habar nu am cum se procedeaza(e prima data cand vom merge la un control si sunt mai mult ca sigura ca ne vor opri acolo,ceva probleme cu ochisorii)
Am gasit doar asta
ART.62
1) In afara concediului legal platit pentru ingrijirea copiilor in varsta de pana la doi ani, salariata mama poate beneficia de inca un an concediu fara plata.
(2) Pe perioada in care salariata se afla in concediul prevazut la alin. 1, nu i se va putea desface contractul de munca, iar in postul sau nu vor putea fi angajate alte persoane, decat cu contract de munca pe durata determinat
Dar cred ca se refera la altfel de bolnavi
Aş dori să ştiu,pentru deschiderea unui magazin de lucruri create manual cum se procedează,pentru a-ţi deschide magazin(nu online).In cazul în care suntem 2 sau 3 persoane care vrem să facem asta(prietene)?
Nu am mai avut firma deci nu stim cum se procedează.
Un mic sfat?
Mulţumim.
Răspuns la discuția Contract de muncã
multumesc
Răspuns la discuția Contract de muncã
Am contract pe o anumita firma CIM,firma respectiva nu ne-a mai platit din septembrie anul trecut asa ca i-am dat in judecata, e mai coplicat ca nimeni nu stie ce se intampla exact,pana si statele de plata la tribunal le-am depus nesemnate ,nestampilate pentru ca nu se mai poate folosi stampila cel putin asa sistine colegul care e in acceasi situatie ,dar care e nou sef pe statii locale.Am inteles ca o alta firma (nu conteaza de unde si ce firma)ne-a preluat,iar cu ei trebuie sa semnam contracte de drepturi de autor si nu CIM-uri,cel putin deocamdata.Pentru contractul CIM pe care inca il avem cu prima firma nu am primit nici o incetare nimic,iar de dat demisia nu ne-am dat -o nici unul(pe vechea firma ma refer, de la care am fost preluati ).Ce nu stim ,e in regula daca semnam DA(drepturile de autor) cu noua firma,nu vor fi probleme din moment ce lucram in acelasi loc si inca avem CIM uri cu cealalta firma?(vreau sa zic ca nici nu stim macar daca recuperam ceva dia urma de la firma cealalta, pentru ca e o mare incalcitura si noi suntem doar niste simplii angajati,e foarte aiurea cand tu mergi la lucru si nu iei banii,iar pe urma trebuie sa iti ceri in instanta ,dreptul,care e al tau pana la urma)Sper sa se inteleaga acum ceea ce am intrebat.