avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Activitate gratziela

Activitate gratziela

Buna seara. Am rugamintea sa imi clarificati urmatoarea problema.Daca legea bugetului pe 2013 a intrat in vigoare in 25 febr 2013, atunci noul salariu mediu intra cu luna februarie si nu cu ianuarie? Va intreb pentru ca la calculul contributiei cas-ului pentru concediile medicale pe luna ianuarie 2013 , cat si la plafonarea salariilor la 5 salarii medii brute , am folosit salariul mediu brut de anul trecut, respectiv 2117. Acum ce facem? Pornim cu calculul nou pentru februarie sau trebuie facute rectificative la ianuarie si implicit virarea diferentei de CAS ?
Răspuns la discuția Salariu compensatoriu
cstmihai a scris:

Dupa ultimele modificari aparute va rog sa imi spuneti daca un angajat care este disponibilizat prin desfiintarea postului , adica unilateral de catre angajator , mai are dreptul la un salariu compensatoriu asa cum era prevazut inainte in art 78 parca?
Mai era vorba aici si de un proiect care sa tina seama de plata unor salarii compensatorii functie de vechime , se stie cumva daca a fost aprobat?


Si pe mine ma intereseaza raspunsul. Eu lucrez in sistem bugetar(armata).Ma intereseaza daca am dreptul la salarii compensatorii si cate in conditiile in care am 22 de ani vechime in munca.
Răspuns la discuția indemnizatie ingrijire copil
elis a scris:

Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului stabilita se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite astfel.




Multumesc ptr raspuns.Totusi puteti sa-mi spuneti ptr cine se aplica acea medie la ultimele 10 luni la care face referire Ordinul nr.68 din 04.02.2009?
Răspuns la discuția indemnizatie ingrijire copil
monya a scris:

se aplica la salariul net



In urma aparitiei instructiunilor de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 148/2005 prin ordinul nr.68 emis pe 4 febr 2009, baza de calcul a indemnizatiei de crestere copil se schimba?Nu se mai face media veniturilor pe ultimele 12 luni?Se face la ultimele 10 luni?