avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Activitate ileanastoica

Activitate ileanastoica

Răspuns la discuția Abuz CA sau nu?
Mi-a raspuns ISJ-ul. 3 pagini de legislatie in care imi spun cum ca scoala hotaraste cand si cine va ocupa postul. Mai imi amintesc si calendarul, de parca nu-l stiam deja. Intr-un final imi spun ca vor trimite plangerea la scoala spre solutionare. Ce fac acum, astept si raspunsul scolii? Dar al ministerului?
Răspuns la discuția Abuz CA sau nu?
Multumesc.
Răspuns la discuția Incalcare metodologie

Întâi mi se spune că mă pot adresa unei instanțe, iar apoi mi se spune ”contestația reprezintă plângererea prealabilă reglementată de art. 7 din Legea nr. 554/2004”. Plângerea prealabilă nu se adresează unei instanțe și nici nu presupune accesul la o instanță.


Ma scuzati, dar nu am inteles. Eu am depus plangere prealabila la scoala, la ISJ. Dupa ce primesc raspunsul nu pot sa-i actionez in instanta?
Răspuns la discuția Abuz CA sau nu?
Multumesc pentru raspuns. Am depus plangere administrativa prealabila la scoala, la ISJ, la minister. Inca nu am primit niciun raspuns...e termen de 30 de zile.Scrie in metodologie ca nu se poate contesta decizia CA decat in contencios administrativ. La ISJ am depus contestatie la refuzul CA-ului scolii, si pe 29.04 am depus contestatie pentru ocuparea postului de catre persoana cu "253", cu toate ca nu se respecta art. 56, litera c.
Discuție Abuz CA sau nu?
Buna ziua. Sunt profesor titular pe un post la 50 km de localitatea de domiciliu. Anul acesta a aparut un post \"la doi pasi\" , care a fost blocat pentru cei cu titularizarea in scoala (adica la decizia CA). Eu am vrut sa vin prin transfer pe acel post, numai ca mi s-a dat refuzul CA, justificand ca postul era deja blocat pentru art. 253. In sedinta publica, dupa ce s-a citit art. 55 si 56, in baza carora se face titularizarea, dupa ce art. 253 a fost suspendat de CCR, spunand ca daca avem ceva de semnalat suntem liberi s-o facem, m-am ridicat si am spus ca nu se respecta litera c de la art. 56 (postul trebuia sa apara in etape anterioare- restrangere si completare), mi-a spus franc...\"daca scoala o vrea...\"


[ link extern ]

Intrebarea mea are legatura cu linkul trimis mai sus. As putea sa actionez CA-ul in judecata, ca in cazul de la Galati? As avea castig de cauza....cu ilegalitatea constituirii?

Si mai deranjez cu o intrebare: Daca suntem mai multi in cam aceeasi situatie (decizie CA), am putea sa mergem impreuna in instanta?

Pot sa adaug ca pe 28 aprilie liderul de sindicat era de partea mea, sustinand ca e abuz in serviciu, iar in data de 29 aprilie de-abia mi-a raspuns la salut.
Buna. Maine o sa depun si eu o plangere administrativa prealabila....tot pe invatamant, tot pentru pretransfer. Lasa un mail si iti trimit eu ce am....nu sunt avocat, dar ne-am strans cativa si am hotarat ca modelul este bunicel.