avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Activitate aura iftinca

Activitate aura iftinca

Buna ziua! pana la ce varsta mai poate lucra o persoana care are 72 ani si a iesit la pensie in luna martie 2002. Lucreaza in sistemul bugetar.
Buna ziua !
Conform art.VI din O.U.G.nr. 128/2023, se precizeaza că personalul bugetar care beneficiaza de majorările prevăzute în prezenta ordonanță de urgență nu intra sub incidenta prevederilor art.1 alin (1) din O.U.G.115/2023 ,...cu exceptia situatiei în care din aplicarea prevederilor prezentei ordonanțe de urgență rezultă o majorare a salariilor de bază mai mică decât procentul prevăzut la art.1 alin(1) Din OUG 15/2023, situație în care se aplică procentul de 5% la salariul de bază aferent lunii decembrie 2023

Daca unui salariat nu i se poate acorda nicio majorare a salariului de bază i se acorda 5% ?? Ce inseamna o majorare mai mică ? poate fi zero ?
Buna ziua ! Am facut un credit pe o perioada de 60 de luni, dar acum in luna a 6 a de la contractare l-am achitat. Pentru acest credit s-a facut si asigurare de viata, pot să solicit sa mi se acorde diferenta de la asigurare pe motiv ca am terminat de achitat creditul ? ,
Buna ziua !
Un angajat a prezentat la angajare ( intr-o institutie publica ) adeverinta precum ca e clinic sanatos, dupa citeva luni aduce o scrisoare medicala cu diagnostic BPOC cronic, diagnostic pe care il are inainte de angajare. In acest context isi ia mai multe concedii medicale. Ce sancțiune trebuie aplicata pentru acesta problema?
Buna ziua !
Un angajat dintr-o institutie publica doreste un program flexibil , datorita fluxului de munca nu i se aproba acest lucru. ce pot sa-i raspund la aceasta solicitare.
directorii executivi cf.OU 37/2009 devin directori coordonatori ,organigrama posturilor la institutie s-a schimbat si cum este reincadrata persoana care a cistigat in instanta drepturile pe care le detinea inainte;
da, detine aceeasi functie din moment ce s-a obtinut suspendarea ordinului prin care era eliberata, dar eu nu mai am acel post la aceasta data
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati si pe mine; lucrez intr-o institutie publica si conform OUG.37/2009 directorul executiv al acestei institutii a fost eliberat din functie in baza unui ordin al ministrului.Directorul executiv a atacat in instanta la curtea de apel acel ordin si a primit prin hotarire suspendarea ordinului ministrului.
Cum pot face eu plata directorului executiv daca la institutie s-a schimbat organigrama si nu mai am post de director executiv, el transformindu-se in directoor coordonator.Mentionez ca in acest timp a fost numit si cel care detine postul de director coordonator si nu stiu cum o sa pot sa-i platesc pe amundoi.
va multumesc si astept raspunsul cit mai urgent
Buna ziua,
am si eu o intrebare, daca un functionar public care a primit prima de vacanta aferenta anului 2009 si conform OUG.37/2009 este eliberat dinfunctia publica, este obligat sa restituie diferenta de bani aferenta perioadei nelucrate?
mentionez ca a lucrat doar 5 luni.
multumesc mult
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati si pe mine:
am un contract incheiat pe cod civil pentru o persoana care se ocupa de curatenie in birouri
si o platesc pt. 2 ore pe zi de la cheltuieli materiale neavind altfel cum sa o platesc de la cheltuieli de personal
(nu se normeaza pt spatiul care il detinem un post)
de la 1 aprilie mai pot sa o platesc pe acest tip de contract?
sau trebuie sa angajez pe cineva care este autorizat ca persoana fizica
cu multe multumiri