avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Activitate geoalexya

Activitate geoalexya

Răspuns la discuția Fals in acte ?
freeelis a scris:

Falsul se poate dovedi prin depunerea unei plangeri penale ....:)

persoana care ne-a angajat cand a venit la la targu mures a facut un inventar dupa un caiet...in care a iesit -88 de milioane.nu dupa unul legal iar cand l-am verificat cu colegele mele dupa cel trimis de la firma a fost bun inventarul si nu a vrut sa mai discute cu noi si sa il verifice.fara un inventar cu comisie de inventariere facut si semnat de toate persoanele nu ne poate acuza de nimic mai ales daca acel contract care zice el ca e inregistrat este o copie cu o stampila de la itm.cei de la itm au zis ca ei nu pun stampila numai pe original si cand am zis numele firmei nu a stat sa verifice a zis sa ce bun contractul.si mi-au inchis telefonul in nas.si nu mi-am dat nici macar numele si ei au zis ca e bun si inca ceva mi se pare suspect eu am numarul la contrac 6989 doar atatea persoane sa fie inregistrate in mures mi se par putine si i.ban-ul de pe contract este de 6 cifre nu cum ar fi normal peste 20.toate stampilele de pe contracte daca le umezesti putin se sterg si se murdareste foaia pe al meu nu si el sustine ca e original.
freeelis a scris:

Cam multe nereguli .... ;)
De putut , se poate inregistra un c.i.m. la ITM fara declaratia salariatului ca are sau nu carnet de munca ... De exemplu, in Bucuresti se scrie pe c.i.m. ca nu prezinta carnet de munca la angajare sau fara carnet de munca si semneaza delegatul societatii.

pai si cum pot dovedii ca e fals am sunat la itm mures si mi-a zis ca nu se poate cand i-am zis numele firmei mi sa zis ca sunt inregistrata eu stau in timisoara si aici am lucrat dar nu am mutatie nici flotant.. mi sa zis ca nu se poate face fara numele celui care la inregistrat si totul original nu xerox si ca nu isi pun stampila pe xerox si acuma a zis cand a auzit numele firmei a zis ca este inregistrat.
pai si cum pot dovedii ca e fals am sunat la itm mures si mi-a zis ca nu se poate cand i-am zis numele firmei mi sa zis ca sunt inregistrata eu stau in timisoara si aici am lucrat dar nu am mutatie nici flotant.. mi sa zis ca nu se poate face fara numele celui care la inregistrat si totul original nu xerox si ca nu isi pun stampila pe xerox si acuma a zis cand a auzit numele firmei a zis ca este inregistrat.
Răspuns la discuția demisie cu preaviz
si demisia nu e una inregistrata... e o simpla demisie.
deci intrebarea era daca inventarul care l-am facut si a iesit bine si nu a vrut sa il mai verifice sa il mai semnam sa se uite peste el ca e bun ce se poate intampla.si in demisie daca nu ne lasa sa stam in preaviz si in contractul acela scrie ca daca nu stam in preaviz trebuie sa le mai dam inca 1000 de ron si el nu ne lasa.. si.o sa zica ca nu am vrut sa stam ce se intampla.l-am intrebat cum ne desface contractul acela a zis ca o sa avem de asteptat si o sa ne arate el cum il desface.
deci inventarul nu a fost facut pe niste foi a4 cu tot ce este in magazin.noi aveam marfa din magazin pe un caiet facut de noi ca sa stim in mare ce marimi avem din care nu au fost taiate produsele vandute.hainele care au fost aduse de noi au iesit pe caietul acela verificat de femeia aceea pe cand alte produse care au fost vandute si nu au fost sterse de acolo au iesit.iar cand a fost trimis prin fax de la firma tot ce este in magazin ce sa vandut ce a iintrat si a iesit a fost totul bine.si nu ne-a mai bagat in seama cand a vazut ca e totul bine.demisia am scris-o pe 2 foi una cum mi-a dictat el care nu am vrut sa o dau si una cum am vrut eu.i-am zis ca vreau demisia care o fac eu si scriu ce vreau in ea sa am si eu un exemplar si nu a vrut sa fac nu m-a mai lasat.si inventarul care a iesit bine cel trimis de firmaa a zis ca nu ne lasa sa il semnam si nea dat afara din magazzin.
Am si eu o problema ... m-am angajat la o firma si cand ne-am angajat inventarul a fost facut si a fost bun la fel la fiecare luna incepand cu aprilie..acum 2 zile patronul care nu locuieste in orasul in care este magazinul a facut inventarul adica a numarat ce e in magazin (haine) cu un caiet in care aveam noi produsele trecute ca sa stim ce am vandut nu dupa un inventar ... amanuntit a firmei. si ne-a gasit lipsa 88 de milioane apoi am verificat noi dupa inventarul trimis de firma si totul a iesit in regula.cand a vazut ca toate produsele lipsa apar pe inventarul de la firma si cu ce este in magazin si foile de vanzari arata ca ce e in inventar e si in magazin sa enervat foarte tare a plecat si ne-a lasat cu o femeie care lucra in firma sa facem in continuare.dupa ce am terminat i-am zis ca sa semnam toti si sa vina sa verifice ca nu e lipsa..a zis ca inventarul se verifica la birou ...nu el trebuie sa il verifice.nu ne-a zis nimic ne-a dat afara din magazin si a zis ca noi am furat hainele si ca nu crede ca e bun inventarul.cu cateva zile inainte am luat niste haine care erau murdare sa le curatam din magazin cu colegele pe care le-am adus in magazin si am semnat ca le-am adus in magazin.si tot ne acuza ca noi l-am furat si ca am furat mai multe nu numai ce am adus.ne-a pus sa ne dam demisia si dupa ce am scris-o ne-a tot obligat sa scriem cum a vrut el ca daca nu el se duce la politie am facut 2 demisi diferite si mi le-a luat pe amandoua.cand i-am zis sa mi le dea inapoi a zis ca nu vrea sa mi le dea si sa iesim din magazin.noi avem un contract de munca individual stampilat la Inspectoratul teritorial de munca..mures.dar nu stim daca are o valoare sau ceva el de fiecare data cand afla ca trebuie sa vina vre-un control zicea sa nu vorbim cu nimeni pana nu dam de el.nu stim ce sa facem .el despre inventar nu ne zice nimic demisia nu a vrut sa o facem in 2 exemplare.