Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate sindy25

Răspuns la discuția Concediere in graviditate
Multumesc Liana de raspuns, dar tot nu sunt lamurita legat de faptul ca daca eu voi ramane insarcinata sa zicem in luna iulie sper tare mult si voi fi in prima luna de somaj, cand voi avea bebele voi primi indemnizatia de crestere al copilului de 600 lei, sau nu? sau cum imi va fi trecut in cartea de munca, se trece in somaj
Sau daca voi ramane insarcinata si pana se naste copilul trec cele 9 luni ce ma fac? nu mai a dreptul la banii respectivi
Nu inteleg treburile astea, nu sunt deloc lamurita, ce ar fi mai bine sa fac sa imi gasesc undeva de lucru sa sa intru in somaj; pt. ca noi chiar vrem acuma un bebe, daca tot ne-am hoatarat nu ne mai razgandim.
Răspuns la discuția Concediere in graviditate
Buna, am si eu o nelamurire. Lucrez la o firma din 18 iunie 2008, urmeaza sa se inchida biroul unde sunt eu si astfel sunt in preaviz de 20 zile, ctr. de munca se desface din 21 iulie 2009, din motive care nu tin de angajat, astfel voi fi in somaj, voi avea 30 zile de la data desfacerii contractului termen ca sa depun actele la fortele de munca dupa ce m-i se desface ctr. de munca, sau cum se procedeaza, vreau sa specific ca am o vechime in munca din 01.10.2006, deci am deja 2 ani si jumatate lucrati, astfel beneficiez de indemnizatia de somaj, timp 9 luni cumva?
Noi tocmai vrem un bebe, daca cumva voi ramane insarcinata in perioada cat voi fi in somaj, deci in urmatoarele 9 luni voi primi indemnizatia de crestere al copilului adica cei 600 lei, sau nu sau inainte de nastere cu vreo 3 luni ar trebui sa imi duc C.M la o firma si sa imi platesc eu toate contributiile, nu stiu cum ar trebui sa procedez dar as vrea sa stiu exact si sigur, sa nu patesc ca alte persoane si sa primesc numai alocatia de crestere al copilului de 200 lei.
Va rog mult daca poate sa ma ajute si pe mine cineva cu un raspuns.