avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Activitate depeta

Activitate depeta

Multumesc mult!
Multumesc mult! cel mai mult ma ingrijoreaza partea cu studiile necesare pentru ocuparea postului. Acolo vor sa excluda facultatea pe care am terminat-o eu. In conditiile astea, neindeplinind noile "conditiile" de ocupare a postului, pot sa incerce sa scape de mine pentru a face loc altcuiva. Gasim vreo referire in legislatie referitor la acest capitol?
Buna ziua,

Urmeaza sa mi se modifice fisa postului si sa fiu incarcata cu sarcini care sepasesc calificarea si pregatirea mea si ce depasesc ce presupune acest post in general. Asta tot nu ar fi o tragedie, dar angajatorul vrea sa treaca la studii necesare pentru ocuparea postului alte studii decat cele pe care le am, adica sa nu mentioneze deloc profilul facultatii mele (era mentionat pe fisa de post de la angajare), ci orice altceva. Mentionez ca am contract pe perioada nedeterminata si lucrez la Stat si sunt angajata acolo de 13 ani.
Buna ziua,

Am urmarit cateva postari pe forum privind normele PSI pentru firme si PFA-uri. M-am uitat in legea 307 si nu am gasit nimci depsre ONG-uri. Intrebarea este: pentru sediul social al unei Asociatii non-profit, care nu desfasoara activitate la sediu, exista reglementari, norme, etc?

Va multumesc pentru raspunsuri

multumesc mult. la aceste contestatii trebuie respectat termenul de 10 zile de la comunicare ca la apel? ma gandesc ca in perioada asta nu gasesc avocatii care s-au ocupat de dosarele colegilor disponibili nici pentru consultari
da
Buna ziua,

Va supun atentiei urmatoarea situatie. In 2009 s-au stabilit anumite salarii in institutia noastra bugetara), insa datorita bugetului redus, acestea au fost diminuate cu 30%. Mentiunea a fost trecuta in cartile de munca si actele aditionale. majoritatea colegilor (vreo 200) au dat in judecata institutia si au castigat, recuperandu-si banii si avand acum salariul integral.
vreo 13 fraieri am dat institutia in judecata mai tarziu, mergand cu acelasi avocat care a casigat majoritatea proceselor. dintre cei13, jumate au castigat procesul, jumate au pierdut.
Eu sunt printre cei care au pierdut. Au fost invocate la fond multe legi si s-a considerat ca cererea mea e nefondata.
Am facut apel. Iar aici judecatorul face ceva interesant. S-a apucat sa faca ....calcule. si i-a dat lui la calcul ca mie nu mi-a fost diminuat salariul cu 30%, chiar daca angajatorul a scris asta in acte. insa un salariu nu se calculeaza pur si simplu inmultind valoarea de referinta cu indicele din grila. mai exista si sporuri incluse in salariu, exista si o vechime...dar pentru ca dumnealui a fost contabil pentru o zi, am pierdut si apelul. In dosarele unor colegi de ai mei s-a cerut expertiza contabila. La mine...judecatorul a fost multi tasking.

Intrebarea este, ce se mai poate face acum? mai exista cale de atac? Dosarul a fost inregistrat in martie 2014 la Tribunalul Bucuresti, iar apelul a avut loc in aprilie 2015.

Va multumesc.
Buna ziua,

Pun si eu o intrebare legata de acest subiect. Cate exemplare "in original" din fiecare act trebuie sa ateste avocatul? In ghidul de infiintare se spune de 5-6 exemplare in original care se depun toate in dosarul de la judecatorie. In cazul acesta, fiecare exemplar este taxat separat?
Multumesc frumos!
Buna ziua,

Pentru a obtine hotararea definitiva de la tribunal (aici a fost judecata cauza intr-un dosar de exequator), ce formalitati trebuie indeplinite?

Care este valoarea taxei de timbru care trebuie achitata si valoarea timbrului judiciar care trebuie depus?

Multumesc