avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate fresh6789

Activitate fresh6789

Va multumesc inca o data pentru raspunsul prompt si prentru disponbilitatea dumneavoastra de-a ma ajuta. In prezent sunt reprezentat in instanta de un avocat, si deocamdata imi sunt de ajuns lamuririle pe care mi le-ati dat. De altfel parerile dumneavoastra nu difera, insa s-a creat o stare de incertitudine intrucat instanta nu a pus inca in discutie nimic din ceea ce presupunem noi: pret neserios, nulitatea actului de renuntare la sulta, etc.
Va multumesc pentru raspuns. Este un amanunt foarte important pe care nu-l cunosteam. S-a dispus de altfel de catre instanta de fond expertiza si contraexpertiza grafica a inscrisurilor (antecontract, act aditional) din care rezulta ca documentul este intradevar semnat de catre copermutant. De fapt semnatura se regaseste pe doua acte, atat pe antecontractul de schimb cat si pe actul aditional din luna martie 2008.

Sa inteleg ca in situatia aceasta antecontractul nu este valabil?
Va multumesc pentru raspuns. Pe mine ma interesa problema in principiu nu raportat la o situatie anume, insa daca considerati ca sunt necesare lamuriri am sa le dau: actul a fost facut in anul 2007, intre copermutanti exista un oarecare raport de rudenie si, si din acest motiv, unul dintre compermutanti renunta la sulta printr-un document sub semnatura privata. Schimbul in sine nu mai are loc intrucat copermutantul care renunta la sulta se razgandeste. In apel instanta, desi acest lucru nu este cerut prin cerere reconventionala, dispune o expertiza care sa stabileasca valoarea de circulatie a celor doua imobile, intrucat diferenta de valoare este foarte mare. Nu inteleg utilitatea expertizei atata timp s-a renuntat la sulta. Se pot aplica in acest caz regulile pretului, pret neserios, pentru un schimb facut fara sulta?? Sulta neserioasa??? Este mai mult decat neseroasa, este inexistenta, dar cu voia partilor este inexistenta.
buna seara.
am urmatoarele doua intrebari:

1. intr-un contract de schimb, unul dintre copermutanti renunta la sulta printr-un inscris olograf, redactat in intregime de acesta. din punct de vedere juridic avem sau nu avem de-a face cu un contract de schimb cu sulta?

2. in cazul contractului de schimb cu sulta se pot sau nu se pot aplica in ceea ce priveste sulta regulile privind pretul de la contractul de vanzare-cumparare?

multumesc anticipat pentru raspuns
Răspuns la discuția Pret neserios
va multumesc pentru raspunsuri. nu este vorba de un minor, atat vanzatorul cat si cumparatorul sunt adulti.
Discuție Pret neserios
Buna seara!
Daca pretul platit pentru o casa este de 10 ori mai mic decat valoarea de piata a casei respective, poate fi considerat acesta ca neserios? Multumesc.
bună ziua,
am un proces în care pârâtul are interesul să tragă de timp. acesta a contestat decizia instanței de fond prin recurs. pot plăti eu taxa de judiciară de timbru pentru recurs în locul pârâtului? în citație nu i-a fost pus în vedere să achite taxa judiciară de timbru până la primul termen.

mulțumesc anticipat pentru răspuns
mulțumesc pt răspuns
Bună ziua,

La ce dată va intra în vigoare noul Cod de Procedură Civilă?

Mulțumesc
b