avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Activitate razvan_craiova

Activitate razvan_craiova

Răspuns la discuția Insolventa la cererea debitorului
O ultima intrebare : cunoasteti cazuri concrete de firme (mici) care au trecut prin procedura de insolventa si au iesit cu "fata curata"?
Multumesc.
Răspuns la discuția Insolventa la cererea debitorului
Da, fidejusorul este unul dintre administratorii societatii, iar apartamentul este pe persoana fizica.
Răspuns la discuția Insolventa la cererea debitorului
Multumesc pentru informatii.
Creditul respectiv este de 75000 lei. Cum putem demonstra ca nu suntem de rea credinta? Dorim sa continuam activitatea si sa platim datoriile, dar esalonat. Cum mai putem plati datoriile daca lichidatorul plateste mai intai datoria bancii ...neplatind si ceilalti furnizori ...blocaj total.
Ipoteca pe apartament este pentru un credit pe alta firma, cu actionari diferiti. Banca noastra (cu fidejusiunea) poate "intra" peste cealalta si sa o oblige sa vanda apartamentul?
Buna ziua,
Se poate introduce cerre de insolventa de catre debitor?
Avem o linie de credit pe firma, iar banca ne-a anuntat ca nu o mai putem prelungi si va trebui returnata. Ne gandeam sa intram in insolventa pentru ca nu vom putea returna toti banii la banca. Linia de credit este garantata cu un contract de fidejusiune pe un apartament pe care mai exista o ipoteca.
Intrebarile mele sunt::
1. E o solutie insolventa, sau mai bine incercam sa ne intelegem cu banca ?
2. In caz de insolventa banca mai poate incerca sa recupereze datoria prin vanzarea acelui apartament? Ce se intampla cu cealalta ipoteca pe apartament?
3. Care va fi situatia celorlalti furnizori? Banii din incasarile curente vor fi directionati doar spre achitarea datoriei? Pentru ca atunci ne vom bloca la toti furnizorii...
Multumesc.