avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masuri de garantie la imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masuri de garantie la imprumut

buna ziua tuturor. imi dati va rog un sfat. as vrea sa dau cu imprumut o suma de bani, 10000 euro. ce masuri de garantie exista ca sa nu dau in bara sa umblu dupa debitor, sau sa ajung la momentul cind nu va mai putea plati. am auzit ca se poate de facut si o asigurare? v-as fi recunoscator daca mi-ati descrie pasii esentiali ca sa fiu garantat maxim posibil ca nu dau in bara. va multumesc mult.:)
Cel mai recent răspuns: eduardcafe , utilizator 11:33, 18 Aprilie 2010
garantie ipotecara inscrisa in cf sau gaj auto inscris in arhiva de garantiireale mobiliare ...

Asigurari de risc financiar si de insolvabilitate a imprumutatului practica, cel putin pana in prezent, doar bancile; pentru persoanele fizice nu exista pe piata un astfel de produs, cel putin, din cate cunosc eu, astfel incat cea mai buna varianta ar fi instituirea unei ipoteci de rang unu pe un imobil, cu inscrierea acesteia in Cartea funciara.
In toate cazurile, faceti contractul de imprumut la notar. Acesta reprezinta titlu executoriu si in caz de neplata la scadenta, apelati direct la executorul judecatoresc sa va recuperati creanta.
Doar in cazul in care este vorba de un contract cu ipoteca ar fi indicat sa faceti actul la notar.
Daca debitorul nu are nici dupa ce bea apa un contract facut la notar nu va ajuta...decat ca veti cheltui niste bani pe care nu ii veti recupera ulterior.
Pentru detalii tehnice plati o consultanta juridica la un avocat din orasul dvs.intrucat va costa mult mai putin decat veti cheltui ulterior daca nu veti afla exact cum sta treaba...

avocat Claudiu Lascoschi
Prietene si eu am dat bani cu imprumut pentru care sa gajat cu apartament,am facut act notarial cu ipoteca cu inscriere in CF.La sapte luni de la scadenta am trecut la executare cu un executor si nu am luat banii nici acum si au trecut 9 luni de la inceperea executarii.Nu numai ca au contestat executarea ,dar mi-au facut si plingere penala pentru camatarie,aducind martori mincinosi cum ca stiu ei ca eu am primit banii inapoi.De proces ce sa mai vorbim se amina din doua in doua luni si de naua luni tot astept sa se judece.Parerea mea tineti banii acasa si trimiteti prietenul la banca.

Alte discuții în legătură

Imprumut 10.000 euro - garantii ali18ro ali18ro buna ziua, vreau sa ajut un prieten cu un imprumut de 10.000 euro pentru 1 an de zile, fara dobanda, cu contract notarial, fara garantii. sotia lui nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Taxa arhiva electronica - credit de nevoi personale sebdea sebdea Buna ziua, Acum cinci ani am contractat un credit de nevoi personale. La incheierea contractului, banaca si-a luat toate comisioanele aferente, inclusiv ... (vezi toată discuția)
Inscriere arhiva ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, am un credit bancar pe 10 ani si dupa 8 ani de plata am intarziat la plata ratelor fapr ptr. care banca a cesionat creanta la o firma de recuperere. ... (vezi toată discuția)