avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator - Director general
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator - Director general

Buna ziua,

corectati-ma daca gresesc:

Administratorul este cel numit prin statut si act constitutiv / contract de mandat.
Directorul general apare in societate in baza unui cim.

Daca una si aceeasi persoana intruneste ambele calitati (si mai este si asociat unic pe deasupra), ce prerogative isi asuma in baza a ce?? Unde intervine directorul general si unde Administratorul?

Fisa postului poate trasa diferenta intre cele doua situatii? Este indestulatoare sau nu? Unde actioneaza / raspunde administratorul si unde directorul general, avand in vedere ca sunt una si aceeasi persoana?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Aprilie 2010
suciu_diana, utilizator
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 08:27, 9 Aprilie 2010
Demarcatia trebuie facuta in functie de felul societatii; SRL, SA...
SRL
ma poate ajuta cineva?
Atributiile si competentele celor doi, administrator si director general se vor stabili prin actul constitutuiv. Fiecare dintre cei doi va raspunde in limita competentelor acordate prin acest act, iar in cazul directorului general care are calitatea de salariat, se vor transpune in prevederi in fisa postului, incheiata ca urmare a incheierii contractului individual de munca. Administratorul raspunde conform Legii 31/1990, cu modificarile si completarile ulterioare.
Daca este una si aceeasi persoana, in opinia mea, rolul de director general este inadecvat si inutil. Mai ales ca legea prevede in cazul directorilor cu atributii delegate din partea administratorilor ca li se suspenda CIM, pe perioada delegarii. Practic este administrator, si raspunde conform legii.Dar probabil este interesul legat de salariu si celelalte drepturi conferite de CIM: vechime in munca, etc. Si atunci cred ca este posibil ca prin actul constitutiv sa fie delimitate atributiile si competentele celor doua functii
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
cristinan44, utilizator
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Administrator srl Iuliana Preda Iuliana Preda As avea si eu o nelamurire. O persoana care este angajata cu carte de munca intr-o societate cu raspundere limitata poate fi numita ulterior administrator. In ... (vezi toată discuția)
Fisa post srl co.mihai co.mihai Buna ziua! Am infiintat zilele trecute un SRL, in statutul caruia sunt asociat unic si administrator. Vreau sa-mi fac si CIM la SRL-ul infiintat, dar COR-ul va ... (vezi toată discuția)
Semnare act aditional la cim de catre administrator in locul dg Teolt Teolt Un act aditional, la CIM, care se refera la salarii compensatorii poate fi semnat de administratorul societatii in locul Directorului General (DG are calitatea ... (vezi toată discuția)