avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Psihologie judiciară Psiholog criminalist!?
Discuție deschisă în Psihologie judiciară

Psiholog criminalist!?

Buna ziua tuturor.
Am si eu o nelamurire.
Cum trebuie sa procedez exact pentru a deveni psiholog criminalist?
Trebuie sa termin Facultatea de Drept specializarea Stiinte Penale si Criminalistica plus Facultatea de Psihologie sau invers? In ce ordine ar fi mai bine sa le fac?
Cel mai recent răspuns: Ally_the_himbo , utilizator 08:41, 8 Octombrie 2023
In cadrul Facultatii de Psihologie exista si cursuri despre psi criminalistica dar pentru ceea ce vrei tu trebuie master in criminalistica in cadrul facultatilor de drept din cate stiu eu.
Presupun ca faci intai facultatea de psihologie. Iti dai licenta in psi criminalistica si apoi te inscrii la master la criminalistica.
Vezi: [ link extern ]
[ link extern ]
etc. vezi via internet
Succes!
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
ContSters98240, utilizator
Multumesc ptr raspuns! Dar inca ceva: stiu ca daca imi doresc sa ma specializez pe acel domeniu al criminalisticii ar cam trebui sa urmez Facultatea de Psihologie in Bucuresti. Dar din diverse motive nu pot merge acolo inca. Prin urmare vreau sa urmez aceasta facultate la Timisoara. Dupa terminarea ei as vrea sa ma mut de tot in Bucuresti. Deci masterul il voi face acolo. Din cate am vazut pana acum as putea face niste studii postuniversitare in cadrul Facultatii de Drept pe specializarea Stiinte Penale si Criminalistica, nu?
Si neaparat acel master in criminalistica trebuie facut la o Academie de Politie??

Daca cineva imi mai poate raspunde la aceste nelamuriri il rog foarte frumos sa o faca! Multumesc.
Vin tot cu prsupusul: vezi care dintre institutii are master acreditat in criminalistica. Daca exista conditia sine qua non: Academia de Politie - atunci inseamna ca nu ai de ales... dar poate ca exista si in cadrul altor facultati - cauta pe net, e imposibil sa nu gasesti.
Am mai gasit cateva informatii pe net desi sunt destul de confuze. Oricum o sa caut in continuare. Mersi inca o data!
Vin cam tarziu cu unele lamuriri dar acum am dat de acest subiect si poate te ajuta mentiunile pe care le fac despre un post de psiholog criminalist in unitatile de politie. Dupa terminarea Facultatii de psihologie, in orice localitate vrei, va trebui sa te prezinti la un concurs de incadrare din sursa externa la o unitate de politie care scoate la concurs o asemenea functie. Sunt insa foarte putine functii in aceasta specializare si de obicei sunt ocupate sau concursul se organizeaza din sursa interna, adica participa la concurs doar cei care sunt deja incadrati in politie si indeplinesc conditiile de studii. Pentru incadrare insa trebuie sa mai indeplinesti si alte conditii : medicale, sportive, de comportare, dupa cum sunt precizate in anexa la concursul respectiv. Nu iti foloseste masterul la angajare, doar ca o perfectionare ulterioara daca esti incadrat pe post. Posturile de psihologi criminalisti sunt doar militare si trebuie sa indeplinesti criteriile respective. Mult succes!

Alte discuții în legătură

Cum pot ajunge procuror criminalist? Ruxandra17 Ruxandra17 Buna seara.Sunt eleva in clasa a 12-a la liceu si as vrea sa ajung procuror criminalist, insa am mai multe intrebari fara raspuns cu privire la ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Master criminalistica in bucuresti? ot20mat ot20mat ce mastere pe criminalistica pot urma in bucuresti? eventual chiar si curs postuniversitar.... dar strict pe aceasta specializare. si in 2009.. de fapt cat ... (vezi toată discuția)
Diverse intrebari legate de cariera shadow4all2000 shadow4all2000 buna seara. cine ma poate ajuta cu cateva raspunsuri?pentru a fi executor judecatoresc ce pasi trebuie de urmat?si pentru a fi procuror criminalist e suficient ... (vezi toată discuția)