avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacerea contractului de munca in perioada de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacerea contractului de munca in perioada de concediu medical

In perioada concediului medical se poate desface contractul de munca?
Mentionez faptul ca eu eram in preaviz de 15 zile, pt concediere din motive economice, firma aflandu-se in insolventa, reorganizare judiciara, iar in timpul preavizului mi-am luat concediu medical. Ultima zi de preaviz era undeva la mijlocul perioadei de concediu, si vreau sa stiu daca nu trebuia sa imi termin concediul medical si pe urma sa imi continui zilele ramase de preaviz, sau este posibila desfacerea contractului de munca in perioada concediului medical.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 14 Aprilie 2010
Nu este posibila desfacerea contractului de munca in perioada concediului medical.
In aceasta situatie se prelungeste preioada de preaviz pana la sfarsitul perioadei de concediu medical
in perioada concediului medical contractul de munca este suspendat si nu poate fi incetat indiferent de motive.

trebuie sa vi se desfaca contractul de munca cu art 65alin1, sa va acorde 20zile lucratoare preaviz plus cel putin un salariu compensator
Va multumesc mult pt raspuns!
Mentionez inca o data ca firma se afla in reorganizare judiciara. Mai sunt valabile toate aceste lucruri si in insolventa? Art.60 alin 2 din contractul colectiv de munca nu ma prea ajuta.
Legea 85/2006 (a insolventei) spune:
Art.86
(6) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, in procedura simplificata, precum si in cazul intrarii in faliment in procedura generala, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitoarei se va face de urgenta de catre lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva. Lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucratoare.
si in final asta inseamna ca...?
e legala sau nu desfacerea contractului de munca in perioada de concediu medical?

Alte discuții în legătură

Drepturi in perioada de sarcina angelax angelax Sunt angajata cu un contract pe o preioada determinata in cadrul unui proiect cu finantere europeana. Sunt insarcinata in luna a III-a si mi s-a dat concediu ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post in timpul cic mararadu mararadu Buna ziua, in cazul desfiintarii unui intreg departament se vor desfiinta toate posturile; 1. Am o angajata aflata in Concediul pt ingrijirea copilului. Cum ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract munca giusi giusi Buna ziua Sunt angajat cu contract de munca pe perioada determinata,care expira pe 17.10.2014,iar intre timp am facut o depresie si momentan sunt in ... (vezi toată discuția)