avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... pot folosi un domeniu web din doua cuvinte, din care ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

pot folosi un domeniu web din doua cuvinte, din care unul e marca inregistrata??

Buna,

nu vreau sa dau exact numele, fiind vorba de un brand arhi-cunoscut.
presupunem ca vorbim despre cuvantul "nume". Acesta este marca inregistrata, atat "nume" cat si domeniul web "nume.ro"

eu pot folosi (ca de inregistrat am inregistrat) un domeniu web de forma "prenume-nume.ro" ???
siteul "prenume-nume.ro" face referire la "nume", fiind de fapt un site de promovare al "nume", creat si administrat de mine intrucat eu sa vand produsele "nume" (avand dreptul sa vand aceste produse)

Am nevoie de raspuns urgent!!
Cel mai recent răspuns: Talk Partners , Consilier juridic 02:06, 20 Aprilie 2010
mentionez ca pe site este specificat "Acest site nu apartine SC Nume SA"
Din moment ce firma respectiva va da acordul sa ii vindeti produsele respectiv sunteti reprezentant (ex: oriflame:D) nu conteaza prin ce manopere se fac vanzariile.

Daca vindeati produse contrafacute si provocati prejudici atat de imaginea cat si calitati si profesionalismul cu care lucreaza firma se punea problema de litigiu, dar practic dv sunteti reprezentant si cu acordul lor vindeti produsele.
Ei daca nu vand produsele prin nume.ro le vand prin reprezentant-nume.ro, deci dv. nu le reduceti capitalul il majorati.
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
Paul-Cristian Blazi, Consilier juridic
problema celui ce s-a sesizat este ca folosim "oriflame" care e marca inregistrata.
da, e vorba de oriflame.ro vs reprezentant-oriflame.ro si nu vand chiar produse, recrutez noi reprezentanti , asta fiind unul dintre cele trei obiecte ale contractului cu ei.
Nu au nimic cu continutul siteului, doar cu URL-ul. De altfel, ei admit pe siteul lor ca pot exista siteuri oriflame personalizate de catre consultanti, etc pentru care nu isi asuma raspunderea cu privire la continut sau al caror continut nu il pot controla, insa m-au obligat si sa scot orice link catre siteul lor

Buna seara,
Chiar daca aveti dreptul sa vindeti produsele firmei respective, daca nu se specifica altfel in contractul incheiat, nu aveti dreptul sa utilizati o marca ce nu va apartine.
Mult succes in continuare!
Daca nu aveti un acord semnat cu ei prin care va puteti folosi de marca "nume" pentru a face recutarile si, mai mult, v-au solicitat retragerea oricarui link catre ei, atunci sunteti obligata sa o faceti. Nu este insa o problema in a utiliza in continuare site-ul. Puteti inregistra un nou domeniu (ex. reprezentantvanzari.ro) care sa directioneze toate cautarile catre reprezentant-nume.ro fara ca acesta sa fie folosit in cautare. Asta se poate face de catre cei care va administreaza si va construiesc site-ul. Practic veti avea doua domenii, cu aceeasi interfata.

Alte discuții în legătură

Site informatii servicii 0P1 0P1 Buna ziua, Am nevoie de o informatie. Vreau sa deschid un website, care sa contina informatii despre site-urile care ofera servicii web, hosting, ... (vezi toată discuția)
Trademark european asupra unui domeniu web Stadva Stadva Am inregistrat de curand un domeniu web de tipul [i]cuvant[/i].info . Pe [i]cuvant[/i] exista un trademark european . [i]Cuvant[/i] e de fapt numele unui joc ... (vezi toată discuția)
Exista vreo lege în românia care să oblige site-urile web ... pcman pcman Exista vreo lege în România care să oblige site-urile web care vând produse (de exemplu magazine online) să-și afișeze datele complete ale societății ... (vezi toată discuția)