avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... care este procedura unei plangeri la cedo?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

care este procedura unei plangeri la cedo?

as dori sa stiu unde gasesc prezentata procedura pentru o plangere la CEDO (Pasii ,Documentele,si mai ales spetele pe care le Judeca CEDO )
multumesc
Cel mai recent răspuns: allissa , utilizator 15:51, 1 Februarie 2011
Aveti ceva de studiat.
Gasiti carti de cumparat dar sunt scumpe.
Cred ca v-ar costa vreo 1000 lei o parte din ele...

avocat Claudiu Lascoschi
Aici veti cateva informatii::)
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Insa problema este mult mai complexa.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
luiza2008, utilizator
Lucrarile sunt mult mai multe decat cele aratate mai sus.
Dar, acestea pot constitui un inceput...:)
bliliana a scris:

as dori sa stiu unde gasesc prezentata procedura pentru o plangere la CEDO (Pasii ,Documentele,si mai ales spetele pe care le Judeca CEDO )
multumesc


Curtea aplică Convenţia europeană a Drepturilor Omului. Misiunea sa constă în verificarea respectării de către State a drepturilor şi garanţiilor prevăzute în Convenţie. În acest scop, ea examinează plângerile (numite « cereri »), introduse de către persoane individuale sau, mai rar, de către State. Dacă Curtea constată că un Stat membru a încălcat unul sau mai multe dintre aceste drepturi şi garanţii, ea va adopta o hotărâre. Această hotărâre este obligatorie şi trebuie să fie executată de ţara vizată.

Veţi putea introduce o cerere în faţa Curţii dacă consideraţi să aţi fost în mod personal şi direct victimă a unei încălcări a drepturilor şi garanţiilor prevăzute în Convenţie sau în protocoalele sale. Încălcarea trebuia să fi fost comisă de către unul dintre Statele legate prin Convenţie.
cat dureaza un proces aproximativ la CEDO...din experienta dvs
(am auzit chiar ca unele hotarari date de CEDO nu s-ar respecta in Romania...stiti cazuri din acestea..)

Alte discuții în legătură

Litigiu munca de trimis la cedo ! avogaddo avogaddo am nevoie de un avocat EXPERT in litigii de munca, care poate sustine o contestatie in anulare ..urmand ca apoi sa trimita o cerere SCLIPITOARE la CEDO ! ... (vezi toată discuția)
Cedo cristiancs cristiancs am pierdut un proces,contestatie decizie concediere.recursul mi-a fost respins.pur si simplu instantele nu au tinut cont de legile in vigoare ale ... (vezi toată discuția)
Taierea abuziva a salariilor bugetarilor poate fi atacata in istantele nationale?(vezi: cedo - drepturile salariale reprezinta un drept de posesie) gabriel teodorescu gabriel teodorescu [b]CEDO si drepturile salariale[/b] Curtea europeană a Drepturilor Omului este o jurisdicţie internaţională cu sediul la Strasbourg. Ea este alcătuită ... (vezi toată discuția)