Ambii soti lucram intr-o primarie (nu ne invidiati, avem salariile f. mici).Se pare ca in curand chiar se va trece la disponibilizarile mult anuntate in randul bugetarilor.In mod normal, nu o sa fim disponibilizati.Dar in cazul in care criteriul "doi intr-o institutie" o sa fie decisiv pt. pierderea unui post, ne-ar putea salva o acctiune de divort deschisa chiar atunci si care sa nu o ducem la capat?Cat mai costa o asemenea actiune si cam cat se poate lungi termenul actiunii? (In vederea trecerii valului....apoi...ne "impacam noi" :) chiar inainte de pronuntarea sentintei.
p.s.- nu ne judecati, dar suntem disperati
Remarca dvs. m-a facut, la propriu , sa rad f. copios.Uite ca la asta nu m-am gandit.Totusi, asa cum ziceam, in mod normal nu suntem ultimii.Avem amandoi studii superioare de specialitate si suntem pe posturi de studii superioare in comparatie cu altii care nu au asa ceva.Oricum cred ca este exclusa disponibilizarea amandoura in conditiile in care cei doi copii minori trebuie sa ramana la unul din noi :) chiar daca s-ar invoca "sunteti divortati". Deci singura noastra slabiciune pe care pot sa o invoce colegii mai sus amintiti (aia mai putin competenti) este faptul ca suntem casatoriti.Parca vad cum o sa sara multi la jugulara cu chestia asta.:)
pai...ca sa fiti divortati trebuie sa aveti hotarare definitiva si irevocabila pe care sa o depuneti la dosarul profesional.
deci, nu va puteti 'bucura' de statutul de divortat decat daca aveti hotararea...
nu aveti cand sa va impacati decat poate dupa ce trece nebunia cu disponibilizarile.
mai mult...in cazul in care lucrati in primarie si aveti doi copii minori puteti sa cereti incredintarea fiecaruia dintre dvs a unui copil...asta pt ca disponibilizarile afecteaza in ultimul rand familiile monoparentale.
in plus, asa ca idee, desi lucrati in primarie...cred ca stiti...familiile monoparentale pot beneficia de niste pensii complementare daca veniturile pe membru de familie se incadreaza sub o anumita limita....si cu salariile fp...
Da, stiu f. bine, sotia este inspector pe asistenta sociala :))
Cat despre bucuria doar dupa hotarare, nu stiu daca este chiar asa.Cat timp exista un litigiu, ma gandesc ca trebuie asteptata hotararea.Se poate face dovada ca suntem in divort.Si pana sa se pronunte instanta intr-o hotarare finala poate trece valul.
Din pacate, pana la pronuntarea hotararii, dpdv strict juridic, starea dvs. civila este de casatoriti, respectiv unul cu celalat.
Daca se vor analiza lucrurile la rece, introducerea actiunii de divort NU are de ce interesa pe nimeni dintre cei care se ocupa de disponibilizari.
Nu vad sa aiba pe undeva cineva vreo obligatie sa astepte sa vi se termine dvs. litigiul, si nici macar sa ia act de el.
Divort..:(
oanaoanaoana
Buna seara!
Am si eu o intrebare...sotul meu a bagat divortul,peste putin timp avem prima infatisare. Intrebarea este: ce se intampla la prima ... (vezi toată discuția)