avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratia rectificativa 710
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratia rectificativa 710

nu stiti daca se depune decl.710, se sanctioneaza ?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 20:56, 25 Aprilie 2010
Daca valoarea obligatiei corectate ramane aceeasi si se schimba doar tipul acesteia atunci este OK.In caz contrar se achita dobanda si penalitati.
Corectia declaratiilor nu se sanctioneaza cu amenda.
dar daca se corecteaza cu o suma mai mica, iar suma a atras de=a lungul timpului dobanzi si penal , cum se procedeaza in acest caz cu dob si penalitatile acestea? se micsoreaza sau raman la fel ?
helenita a scris:

dar daca se corecteaza cu o suma mai mica, iar suma a atras de=a lungul timpului dobanzi si penal , cum se procedeaza in acest caz cu dob si penalitatile acestea? se micsoreaza sau raman la fel ?


Codul de Procedura Fiscala

ARTICOLUL 120

Majorări de întârziere

(3) În situaţia în care diferenţele rezultate din corectarea declaraţiilor sau modificarea unei decizii de impunere sunt negative în raport cu sumele stabilite iniţial, se datorează majorări de întârziere pentru suma datorată după corectare ori modificare, începând cu ziua imediat următoare scadenţei şi până la data stingerii acesteia inclusiv.

Concluzie:
1. Se recalculeaza obligatiile accesorii.
2. Trebuie sa faceti o cerere pe care o depuneti la registratura.
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal
ok, deci trebuie sa fac eu o cerere de recalcul accesorii ?nu se intelege de la sine ca se modifica ?

Alte discuții în legătură

Stingerea creantelor fiscale nobil nobil In 3 martie am primit o instiintare privind stingerea creantelor fiscale de la ANAF si ea face referinta la declaratiile depuse incepind cu data de ... (vezi toată discuția)
Control vamal ulterior mihaitza16 mihaitza16 Firma este suspendata temporar din 1 iulie 2010. In septembrie 2010 am fost sunat de autoritatea nationala a vamilor, pentru a fi supus unui control vamal ... (vezi toată discuția)
Plati pentru salariati la intreprinderea individuala sammy44 sammy44 daca au fost inregistrate 2 contracte de munca la o intreprindere individuala si nu s-au platit contributiile, sunt 4 luni, se poate incepe de acum , din ... (vezi toată discuția)