avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... restituire taxa de poluare masini second hand
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

restituire taxa de poluare masini second hand

ma intereseaza daca se mai poate actiona in judecata,deoarece anul trecut am primit de la finante ca nu imi poate restitui taxa de poluare platita triplu...?
Va fi foarte greu acum in acest an de criza sa va restituie ministerul de finante ceva dar merita sa va luptati pt. dreptul dv. Va urez succes!
se poate restitui daca au trecut mai mult de 1 an de la primirea actului de la finante in care miau spus ca nu pot sa imi restituie taxa ?
Da, se poate! CREANTELE BUGETARE SE PRESCRIU IN TERMEN DE 5 ANI!
PASI DE URMAT PENTRU 100% REUSITA:
1 Se solicita de la Administratia Fiscala ( au calitate procesuala ANAF judetene -atentie daca ati platit in alta parte) restituirea sumei reprezentand taxa de poluare achitata potrivit chitantei.
2 Se solicita tribunalului-sectia contencios obligarea DGFP-ANAF judetene( si Administratia fondului pentru mediu -pentru a evita tergiversarea cauzei pt ca oricum DGFP o va chema in garantie) la plata sumei actualizata cu indicele de inflatie de la data achiatarii pana la data platii potrivit art. 1082-1084 CC.
3 Se motiveaza ca Decizia de calcul si chitanta nu sunt acte administrative sau acte administrative fiscale deoarece daca se emite decizia si nu mai inmatriculez masina , o vand , ar insemna ca am obligatia de a plati taxa, ori taxa se plateste numai la inmatriculare .
4 temei legal art. 7 si art. 18 din Legea contenciosului administratuv nr. 554/2004, art. 148 din Constitutia României, art. 90 par. 1 din Tratatul CE, art. 1084 raportat la art. 1082 Cod civil

succes
In primul rand cand ati platit taxa? Adica data chitantei de plat, ca sa vedem daca merita sa incepeti procedura.
am platit taxa anul trecut in ianuarie..se mai poate face ceva ?

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de prima inmatriculare jamesbond12 jamesbond12 Am platit taxa de prima inmatriculare, in sept. 2008, pe OUG 50/2008.Acum am demarat procedura pentru recuperarea taxei.am respectat procedura prealabila ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa poluare sisis sisis in anul 2010 am inmatriculat o masina pentru care am platit o taxa de poluare de 2300 lei. Mai pot sa o recuperez ? La DGFP trebuie ceruta si anularea ... (vezi toată discuția)
Taxa auto smiley82 smiley82 Buna ziua! Am o mica intrebare privind taxa de poluare: am platit aceasta taxa in noiembrie 2010 si voiam sa stiu si eu daca mai am vreo sansa sa o recuperez? ... (vezi toată discuția)