avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nu m-am prezentat la un proces penal, pot fi pedepsit?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nu m-am prezentat la un proces penal, pot fi pedepsit?

Sotia mea, cetatea strain a fost in Bucuresti (noi suntem din Oradea) si a fest jefuita si amenintata cu cutitul. Astazi a fost procesul si ea a fost citata ca "parte civila" (nu stiu ce inseamna asta), dar nu am verificat posta de mult timp asa ca nu am aflat. Astazi m-a sunat martorul si mi-a povestit totul, am verificat in posta si acolo era citatia. Risca sa fie pedepsita fiindca nu a raspuns citatiei? Aici este un link cu detaliile procesului:

http: //portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=299&d=Mjk5MDAwMDAwMDAyMTEzNzg*

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010
cristi_225, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:31, 28 Aprilie 2010
Pe portal nu apar detalii ale dosarului ..doar harta :hm: sotia dvs. are calitatea de parte vatamata insa si s-a constituit parte civila in cadrul procesului penal
, in vederea repararii prejudiciului material suferit si al obtinerii daunelor morale. Acum, pedepsita nu prea ar avea de ca sie , insa, pentru buna desfasurare a procesului ar fi fost necesar sa se prezinte ...chiar daca n us-a prezentat , daca se constata ca a fost legal citata s-ar fi putu judeca in lipsa..
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010
ContSters47264, utilizator
Nu poate fi pedepsita.Nu este obligata sa se prezinte decat daca instanta apreciaza obligatorie prezenta ei pentru audiere.
da, vad ca linkul nu functioneaza, e vorba de judecatoria din Bucuresti, sector 1, dosar 15183/299/2010. Postarea linkurilor e restrictionata, am pus 3 spatii dupa http: pentru a nu fi considerat link, copiati adresa in browser dupa care trebuie sa stergeti cele 3 spatii.
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010
cristi_225, utilizator
Daca instanta penala considera necesar , va fi citata probabil cu mandat de aducere.
Am vazut situatii cand minori, parti vatamate, au fost chiar amendati pentru asta.
Nu vreau sa va sperii dar trebuie sa va prezentati la proces pentru lamurirea tuturor aspectelor legate de cauza, pentru aplicarea pedepsei daca inculpatul va fi GASIT VINOVAT si pentru motivarea sumei solicitata de dvs.ca despagubire.
In mod normal trebuie sa se prezinte.
Ar dori sa scape vinovatul nepedepsit?

Alte discuții în legătură

Caliatea de intimat - parte civila pentru apel toty toty Buna ziua , am si eu o problema in legatura cu calitatea de intimat. Cu mai mult timp in urma(acum 3 ani) proces penal cu mai multi inculpati,fapte de ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala-termenul pt. chemare in instanta a inculpatei ContSters89081 ContSters89081 Buna seara. Va rog sa-mi lamuriti urmatoarele chestiuni: 1. Exista un termen pentru a chema in instanta, la Judecatore, inculpatul in cazul unui dosar penal- ... (vezi toată discuția)
Declaratie p. vatamata camylove camylove Este adevarat ca poti ca si parte vatamata doar sa depui plangerea prealabila si sa ceri judecarea in lipsa, astfel sa nu ti se mai ia declaratie la parchet ... (vezi toată discuția)