avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoaterea din tara a copilului minor dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoaterea din tara a copilului minor dupa divort

In urma divortului copilul minor mi-a fost incredintat mie prin hotarare definitiva si irevocabila.Pentru a parasi teritoriul Romaniei am nevoie de imputernicire notariala cu acordul tatalui sau este suficient sa prezint sentinta civila la aeroport?
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 11:45, 28 Aprilie 2010
Nu aveti nevoie de imputernicire din partea tatalui, ci doar de sentinta de divort cu mentiunea definitiva si irevocabila.
Este suficienta hot def si irevocabila.
In cazul in care minorul v-a fost incredintat, nu mai aevti nevoie de acordul celuilalt painte caruia nu i-a fost incredintat minorul, insa sentinta trebuie legalizata.
Multumesc pentru raspunsuri.Eram foarte contrariata pentru ca am o prietena in aceeasi situatia care mi-a spus ca este suficienta sentinta, insa avocata care m-a reprezentat la divort mi-a spus ca ca am nevoie de imputernicirea tatalui, ca legea existenta in acest sens e ambigua si in continua modificare.
Mi-a dus-o avocata la "investit".Acest lucru este acelasi cu legalizarea?

Alte discuții în legătură

Cum devine " si irevocabila" o hotarire de divort definitiva? ellena ellena Va rog, daca imi poate da cineva o solutie... Am o hotarire de divort pronuntata in iunie 2001 pe care s-a inscris mentiunea definitiva in luna decembrie 2001 ... (vezi toată discuția)
Am si eu o rugaminte crys28 crys28 am decizie definitiva de cind mam judecat cu fosta concubina pentru fetita care o avem impreuna fetita e la mine si as vrea sa o iau cu mine in italia dar ... (vezi toată discuția)
Pasaport minori balauvalentina balauvalentina Buna ziua , am si eu o intrebare daca eu am custodia copiilor si vreau sa le iau in Germania am nevoie de semnatura tatalui copiilor in momentu cand vreau sa ... (vezi toată discuția)